Download de KNAF app

Kalender DNRT 2017 bekend!

IMG 2770
Met gepaste trots mogen we u de kalender voor 2017 presenteren! Zowel de WEK, als de Endurance als Auto's A en B zijn rond. Voor de laatste twee evenementen vindt u de klassenindeling op www.dnrt.nl.

Tekst: P.R.
Foto's: Thomas Bakker

Het was wederom een gepuzzel, maar we gaan opnieuw op Zandvoort, Assen en Zolder. En dat geldt ook voor de klassen die te veel geluid maken op de doorsnee dagen.

We beginnen op 7 januari met de Nieuwjaarsrace en de Mazda Cup Gastrace Dat is een initiatief van CPZ zelf, maar het DNRT zorgt altijd al zelf voor dit fantastische evenement. Snelle wagens op de starting grid die wederom groter zal worden dan vorig jaar. De Mazda Cup is opnieuw uitgenodigd om het voorprogramma in te vullen. Ze rijden twee wedstrijden bomvol actie zoals we dat van ze gewend zijn.

IMG 1076
Op 4 maart volgt dan de 'Final 4' ter afsluiting van de winterperiode. Dan zullen na deze drie wedstrijden lange competitie de kampioenen van het Winter Endurance Kampioenschap bekend zijn.

Dan zal in april de competitie van de DNRT weer losbarsten. We trappen af op ons eigen Zandvoort met op zaterdag 8 april de race voor auto's A en zondag 9 april die van auto's B. Bekend terrein, dus we kunnen direct volgas het seizoen opstarten. Ook het volle startveld van de nieuwe Peugeots maakt dan zijn opwachting. Alleen dat al is een retourtje Zandvoort waard.

TNA 1256
Mei wordt een drukke internationale maand voor auto's A. Allereerst op donderdag 11 mei de race op Assen. Niet hemaal buitenland, maar het is voor de meeste rijders toch wel een stukje verder van huis. Die noordelijke omgeving is net wat anders, maar ook altijd enorm gezellig. Vervolgens zal dezelfde club inclusief auto's B helemaal de andere kant op reizen naar het geweldige Zolder. Even oppassen: het gaat dan op dinsdag 23 mei enkel om de geluidsarme klassen uit auto's A en B. Dat is exclusief de Peugeot 206 Cup, die hun races later dit jaar op Zolder mogen inhalen. Misschien is Zolder wel het meest ondergewaardeerde circuit van allemaal, maar tevens een must voor iedere coureur om eens per jaar actief te zijn.

TNA 5086
Dan is het alweer prachtig weer in Nederland en maken we ons op voor een drukke periode. Dan keren auto's A en B op 9 en 10 juni terug op Zandvoort.

Zondag 11 juni: start van de Edurance 2017, de eerste van drie. Om er weer even in te komen starten we met de 'Zes uur van Zandvoort'. Die race sluit dus direct aan op twee dagen lang DNRT sprintraces.

TNA 7364
Op vakantie gaan is in 2017 echt niet nodig, want woensdag 5 juli is het de beurt van auto's B om af te reizen naar het hoge Noorden, naar Assen.

Op zondag 16 juli zullen we de tweede wedstrijd aangaan in het kader van de Endurance op Zandvoort. Dit maal de 12 uurs versie. LET OP! DIT IS EEN GEWIJZIGDE DATUM!

Super Race Weekend is een evenement dat niet meer is weg te denken in Zandvoort. Drie dagen bomvol DNRT-actie op 4, 5 en 6 augustus! Daarbij krijgen we wederom bezoek van onze Formule V-vrienden. De indeling is nog niet bekend, maar houd onze site in de gaten voor meer info. Laad de BBQ-spullen maar vast in en bestel het vlees, want hier moet je bij zijn!

En dan gaat het opeens hard met het seizoen. Op zaterdag en zondag 23 en 24 september volgt al het laatste reguliere DNRT-weekend. Auto's B en A vertonen dan hun kunsten op Zandvoort.

TNA 8331

Op 14 en 15 oktober zullen we onze laatste wedstrijden in Zandvoort rijden. Auto's A rijden op zaterdag en de Endurance gaat op zondag nog even tien uur lang los.

De afsluiting van het seizoen volgt op Zolder. Op 19 oktober mogen daar alle klassen van start die voorheen te veel geluid maakten. Ook voor hen is er wederom een dag gereserveerd. Ook de Peugeot 206 Cup rijdt op deze dag omdat de eerder genoemde dag op Zolder al bom-vol was.

U leest het al. Dit is een enorme kalender met 'voor elck wat wils' voor het laagst mogelijke inschrijfgeld. Nog drie maanden, dan gaat het raceseizoen 2017 van start. Wees er bij!

data 2017 versie 8