Download de KNAF app

Final 4 slotstuk Winter Endurance Kampioenschap op Circuit Park Zandvoort

WEK-Final4-pre-1
Op zaterdag 7 maart zal op Circuit Park Zandvoort de Final 4 worden verreden. De vier uur durende wedstrijd is de finalerace van het Winter Endurance Kampioenschap 2014-2015. Metalak-coureurs Bas van de Ven en Simon Knap gaan aan de leiding in de stand om het kampioenschap. Elk punt zal van belang zijn, want de concurrentie volgt op de voet. De toegang voor bezoekers is gratis, parkeren kost € 6,00 per auto.

Tekst: PR
Foto's: Essay Produkties

Boeiend deelnemersveld
Bij de Final 4 verwacht de organisatie een boeiend en divers startveld. In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. De snelste raceauto's rijden in Divisie I. Zo verschijnen snelle GT's als de Marcos Mantis en BMW Z4 aan de start, terwijl ook minstens vijf Porsche GT3 Cup bolides zich in de strijd mengen.

WEK-Final4-pre-2
In Divisie II, de klasse waarin ook kampioenschapsleiders Bas van de Ven en Simon Knap strijden met hun Metalak BMW 320d WTCC, valt een bijzondere inschrijving te noteren. Pieter van Soelen, eerder dit winterseizoen actief in Divisie I en in de kampioenschapsstand volgend op een achterstand van slechts twee punten, zal samen met Koen Bogaerts in een BMW M3 E46 GTR de wintertitel proberen te winnen. Daarnaast verschijnen maar liefst vier SEAT Leon Supercopa bolides aan de start en mengt ook het succesvolle Tischner Motorsport zich in de competitie met de betrouwbare BMW E46 M3. Het team van Sorg Rennsport is eveneens van de partij met de felle BMW M235i Cup.

WEK-Final4-pre-3
Niels Langeveld, met slechts zes punten achterstand ook nog theoretisch kanshebber op de wintertitel, racet in Divisie III met de BMW Compact 325ti. Hij deelt de auto met Ronald Morien. Ook andere BMW's, waaronder de BMW E36 Zilhouette staan in deze divisie ingeschreven. Divisie IV is het domein van de diesel-aangedreven auto's, zoals de Volvo S60 D4 en BMW 123d. Daarnaast strijden cup-auto's uit verschillende DNRT-series, zoals de BMW E30 en Porsche 944 Basic eveneens om de Divisie IV-zege.

WEK-Final4-pre-4
Gratis toegang
Voor de Final 4 is de toegang geheel gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun auto voor € 6,00 op Parking A parkeren, nabij de hoofdtribune. Het programma begint om 10.15 uur met de kwalificatie. De Final 4 start om 12.00 uur.

Meer informatie is te vinden op www.circuit-zandvoort.nl.