Download de KNAF app

Bert de Heus en Joey van Splunteren oppermachtig in Nieuwjaarsrace

nieuwjaarsrace kop

Bert de Heus en Joey van Splunteren hebben op Circuit Park Zandvoort met de Bas Koeten Racing Wolf GB08 op meer dan overtuigende wijze de Nieuwjaarsrace op hun naam geschreven. Na vier uur rijden bedroeg de voorsprong van de winnende equipe op de als tweede geklasseerde combinatie van Pieter van Soelen/Dennis de Groot (JR Motorsport BMW M4 Silhouette) maar liefst vier en een halve minuut. Met een keurige derde plaats algemeen ging de overwinning in Divisie II naar Bas van de Ven/Simon Knap met de MDM Metalak BMW 320d WTCC. Divisie III werd een prooi van Melvin de Groot/Sebastiaan Bleekemolen in de Team Bleekemolen Renault Clio, terwijl Divisie IV een zege opleverde voor Maurice Bol/Dick van Voskuilen/Kevin Veltman met de Kevin Veltman Racing BMW 120d.

Op Circuit Park Zandvoort werd traditiegetrouw het seizoen geopend met de Nieuwjaarsrace, de tweede wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap 2014-2015. Met de finish in het donker en het daaropvolgende vuurwerk, neemt deze eerste krachtmeting van het nieuwe seizoen zo kort na de jaarwisseling een speciale plaats in op de Zandvoortse racekalender.

De editie van 2015 kende een relatief rustig verloop, zonder opvallende incidenten of prominente uitvallers, maar liep ook niet over van de spanning. Met name de winnaars in de Divisie I en II hadden, mede omdat de equipes niet werden geplaagd door wat voor technische problemen dan ook, weinig concurrentie te duchten. Met zes equipes in de Divisie I, acht in Divisie II, negen in Divisie III en tien in Divisie IV, telde het veld 33 deelnemers, negen meer dan bij de in november vorig jaar verreden eerste race van het WEK 2014-2015.

winnaar div I
Bij de start nam de van poleposition vertrokken Bas Koeten Racing Wolf GB08 van Bert de Heus/Joey van Splunteren direct de leiding, om deze in de daaropvolgende vier uur ook niet meer af te staan. Probleemloos draaide de Wolf, ondanks de natte omstandigheden en al snel invallende duisternis, zijn rondjes, waardoor de overwinning geen moment in gevaar kwam. Uiteindelijk passeerde de equipe De Heus/Van Splunteren met een voorsprong van vier en een halve minuut als eerste algemeen en winnaar van de Divisie I de finish. Na de start wist de door Cor en Pieter Euser bestuurde Marcos Mantis de tweede positie over te nemen van de als tweede aan de race begonnen equipe Pieter van Soelen/Dennis de Groot met de JR Motorsport BMW M4 Silhouette. Gedurende de race wist de JR Motorsport BMW de verloren meters echter goed te maken, waardoor Van Soelen/De Groot in de eindrangschikking toch beslag konden leggen op de tweede plaats. In de slotfase van de wedstrijd moest de equipe Euser/Euser nog veel terrein prijsgeven, waardoor de laatste podiumpositie in de Divisie I (en op een vierde plaats algemeen) in handen viel van de combinatie Marcel van Berlo/Eric van de Munckhof (Porsche 997 Cup).

winnaar div II
Met een prachtige derde plaats algemeen ging de winst in Divisie II naar de equipe Bas van de Ven/Simon Knap. Met de MDM Metalak BMW 320d WTCC draaide het duo probleemloos snelle rondetijden, waardoor de overwinning geen moment in gevaar kwam. Op plaats negen algemeen pakte de Tischner Motorsport BMW E46 van Michael Tischner/Matthias Tischner/Uwe Kleen de tweede plaats in de Divisie II, terwijl de equipe Martin van den Berge/Gijs Bessem met de Just Motorsport-NKPP Racing SEAT Leon Supercopa het podium compleet maakte.

winnaar div III
Divisie III leverde een leuke strijd op tussen de twee Team Bleekemolen Renault Clio's van Melvin de Groot, die een combinatie vormde met Sebastiaan Bleekemolen, en die van Rene Steenmetz, die samen reed met Michael en Jeroen Bleekemolen. In de eerste ronde kwam Jeroen Bleekemolen in het gedrang en spinde, waardoor hij als 33ste en laatste zijn weg kon vervolgen. Op de natte baan toonde Bleekemolen zijn klasse door binnen een uur op te rukken naar plaats zeven algemeen en de leiding te nemen in Divisie III. Geruime tijd ging de strijd tussen de teamgenoten daarna door, totdat een uitstapje van Steenmetz deze combinatie op achterstand zette. Op een prachtige zevende plaats algemeen ging de zege in Divisie III daarmee naar de equipe De Groot/Sebastiaan Bleekemolen, op plaats acht algemeen gevolgd door de Team Bleekemolen Clio van Steenmetz en Michael en Jeroen Bleekemolen. Het podium werd gecompleteerd door de equipe Ronald Morien/Niels Langeveld met de MDM Morien BMW Compact 325ti.

winnaar div IV
Divisie IV leverde een overwinning op voor de equipe Maurice Bol/Dick van Voskuilen/Kevin Veltman, die met de Kevin Veltman Racing I BMW 120d als dertiende algemeen de finish passeerde. De tweede plaats viel ten prooi aan Bas Baars/Adriaan Verhoef/Marcel Roeleveld, dit nadat de Niham Volvo S60D4 geruime tijd de klasse had aangevoerd. Het podium werd gecompleteerd door de equipe Karel Neleman/Carl Dekker met de Neleman BMW E30 325 (19de algemeen).

Het Winter Endurance Kampioenschap 2014-2015 wordt op 7 maart afgesloten met de Final 4.

podium divisie 1

podium divisie 3

podium divisie 4