Download de KNAF app

Autosportheld Huub Vermeulen mag zich ridder noemen

Persbericht - Onderscheiding Huub Vermeulen-Essay1-PB
De levende racelegende Huub Vermeulen (72) uit Hazerswoude-Rijndijk betrad zondag als gewoon burger het erepodium van het circuit van Zandvoort en stapte er weer af als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Niek Meijer van de badplaats nam de plechtige handeling voor zijn rekening.

Tekst: P.R.
Foto's: Chris Schotanus, Essay Produkties

Ondanks maanden voorbereiding op de heugelijke gebeurtenis had niemand in de directe omgeving van Vermeulen de mond voorbij gepraat. En dus stapte de aanstaande ridder nietsvermoedend op gympen het erebordes op. De plechtigheid vond plaats tijdens de finaledag van het DNRT raceseizoen. Huub Vermeulen is al vele jaren de grote motor achter de nationale amateur raceklasse die zich onderscheidt door de kernwoorden: betaalbaarheid en laagdrempeligheid.

Dankzij Vermeulen kunnen in Nederland jaarlijks ruim 1000 amateurrijders zich tijdens de vele evenementen uitleven in hun sport. Toen autosportliefhebster Hannie Franssen ter oren kwam dat Vermeulen dit jaar liefst een halve eeuw aan de Nederlandse autosport is verbonden, zette zij met Erik Weijers (C.O.O. van Circuit Park Zandvoort) de lobby in gang die resulteerde in de Koninklijke onderscheiding.

Persbericht - Onderscheiding Huub Vermeulen-Essay4-PB
,,Ik ben compleet verrast'', erkende Ridder Huub. ,,Ik ervaar dit als een hele grote eer.'' Zijn raceavontuur startte in 1966. ,,Op de cursus bij Rob Slotemaker. Lekker scheuren in een Simca 1000.'' Eenmaal door de wol geverfd hielp Vermeulen aanstormende talenten als Arie Luyendyk, Jan Lammers en Tom Coronel hun carrières in de steigers te zetten.
Met dezelfde gedrevenheid zorgt hij er al jaren voor dat de Nederlandse amateurcoureurs aan hun trekken komen. Dat zijn werk door hen op prijs wordt gesteld bleek uit het klaterende applaus waarop honderden rijders - mannen én vrouwen - hun held trakteerden.

Ook Circuit Park Zandvoort zette Huub Vermeulen in het zonnetje. Sinds zondag 16 oktober 2016 behoort hij officieel tot het elitevolkje 'Zandvoort Legends' en prijkt zijn naam op een groot spandoek tussen grootheden als Niki Lauda, Alain Prost en Lewis Hamilton.

Persbericht - Onderscheiding Huub Vermeulen-Essay3-PB