Download de KNAF app

Aankomende zaterdag start van het Endurance kampioenschap met een race over zes uur

Race Final 4 02
Aankomende zaterdag 16 mei is het dan zo ver. Op Circuit Park Zandvoort wordt de eerste van drie wedstrijden voor het DNRT Endurance kampioenschap verreden. Op dit moment zijn er 48 teams voor zaterdag ingeschreven, maar dat aantal kan nog groeien doordat er ook nog zaterdagochtend vanaf 7 uur in het TC gebouw kan worden ingeschreven. Voor de andere twee races hebben zich al 30 tot 45 equipes ingeschreven, een mooi aantal, wat gedurende het seizoen misschien nog wel verder omhoog zal gaan, als blijkt hoe fantastisch gezellig, sportief en leuk endurance racen toch altijd is!

Tekst en foto's: PR

Ten opzichte van eerdere jaren is het Endurance kampioenschap op een aantal punten aangepast, zodat ook andere auto's (BMW's, Citybugs, Porsches etc.) dan de traditionele endurance wagens, aan deze races kunnen deelnemen.
Op zaterdagochtend vanaf 09:00 uur vangt de vrije training aan, gevolgd door de tijdtraining rond 10:30 uur tot 11:00 uur. Vergeet de rijdersbriefing niet om 11:15 uur. Om 12.00 is de start van de 6 uurs race van 7 stints met 6 wissels.

480 start endurance2

Programma 2015: DNRT Endurance kampioenschap:
Zaterdag 16 mei: Endurance 6 uur op Circuit Park Zandvoort
Zondag 19 juli: Endurance 12 uur op Circuit Park Zandvoort
Zaterdag 26 september: Endurance 24 uur op Oschersleben