Download de KNAF app

Vol veld in 2016 leidt tot eerste inschrijvingen voor Hankook 24H DUBAI 2017 (12-14 januari 2017)

P2 Hankook 24H DUBAI 2016 Black Falcon nr 16
Alles staat of valt met een goede voorbereiding, en zeker in de autosport. Daarom komt het niet echt als een verrassing dat teams zich nu al hebben ingeschreven voor deelname aan de Hankook 24H DUBAI 2017 (12-14 januari 2017). De twaalfde editie van de oorspronkelijke langeafstandsrace in de Golf-regio vormt ook volgend jaar weer de seizoensstart van de 24H SERIES powered by Hankook. "Natuurlijk is het nog vroeg, maar voor de race van dit jaar moesten we met een wachtlijst werken, omdat het aantal teams dat wilde deelnemen het maximum toegestane aantal auto's in het veld overtrof. We begrijpen daarom dat teams nu snel handelen om hun plek in het startveld veilig te stellen. Hoe sneller teams hun inschrijving inzenden en het inschrijfgeld betalen, hoe groter hun kans dat ze er in de race bij zijn", zegt Helen Roukens van CREVENTIC. Het Nederlandse bureau treedt op als promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT).

Tekst en foto: p.r.

De Hankook 24H DUBAI vond in 2006 voor de eerste keer plaats en is uitgegroeid tot een van de toonaangevende internationale 24-uursraces in de wereld van de autosport. De uitstekende faciliteiten van het Dubai Autodrome en de plezierige sfeer in de bruisende stad Dubai dragen zeker ook bij tot de toenemende populariteit van het evenement. De race van dit jaar trok een record-deelnemersveld met 100 ingeschreven teams. Een aantal indrukwekkende GT3-auto's van de nieuwste generatie beleefde zijn debuut in Dubai. Het Belgische team WRT zorgde voor de eerste overwinning van Audi in de historie van de race, waarmee Audi het vierde merk op de lijst van winnaars in Dubai werd. Ook stond de race van dit jaar in het teken van het debuut van de TCR-categorie als een aparte klasse in de 24H SERIES powered by Hankook. Zoals altijd was er een goede mix van auto's inclusief 30
toerwagens in het veld. In alle klassen was er een spannende strijd om punten en posities. Voor de race in 2017 blijft de nadruk liggen op amateurteams en -rijders en opnieuw een goede mix van GT's en toerwagens.

Samenvatting Hankook 24H DUBAI vanaf 5 maart op Motors TV
Naast het verslag van start tot finish van de race van dit jaar zendt Motors TV ook een samenvatting van de Hankook 24H DUBAI 2016 uit. Een speciaal geproduceerd programma van 48 minuten met alle hoogtepunten van de race wordt op 5 maart voor het eerst uitgezonden via Motors TV North America. Motors TV Europe en Motors TV UK zenden de samenvatting op 12 maart voor de eerste keer uit. Er zijn diverse herhalingen gepland, exacte uitzendtijden zijn online te vinden. Voor de race in 2017 is media-berichtgeving van dezelfde omvang gepland.

Informatie over de Hankook 24H DUBAI is te vinden via www.24hseries.com.