Download de KNAF app

Hankook 12H MEPPEN (23-24 sept. 2016): een speciale race, een speciale locatie, een speciale prijs

TCES mEPPEN
Het eerste grote evenement op een nieuw circuit is altijd iets bijzonders en dus is het begrijpelijk dat de verwachtingen voor de eerste Hankook 12H MEPPEN (23-24 september 2016) hooggespannen zijn. De twaalf-uursrace op het gloednieuwe circuit in het westen van Duitsland is tegelijkertijd de seizoensfinale van de Touring Car Endurance Series (TCES) powered by Hankook 2016. Hier zullen alle kampioenen van het eerste TCES seizoen worden gehuldigd. Ter gelegenheid van de eerste race op deze bijzondere locatie, die als technisch en uitdagend circuit, optimaal voor toerwagens geldt, komt promotor CREVENTIC met een speciaal tarief voor het inschrijfgeld. Teams kunnen al voor slechts 2.500 Euro inclusief brandstof aan de eerste editie van de Hankook 12H MEPPEN deelnemen.

Het concept van de Touring Car Endurance Series (TCES) powered by Hankook heeft zijn succes dit jaar al bewezen. De eerste races uitsluitend voor toerwagens, die eerder dit jaar op Silverstone en de Slovakia Ring plaatsvonden, boden spannende competitie in het hele veld, omdat de auto's zeer aan elkaar gewaagd zijn. Met hun gunstige brandstofverbruik en constante rondetijden kunnen zelfs auto's uit de kleinste klasse in de top tien van het algemeen klassement eindigen. De meest recente TCES-race op de Slovakia Ring was een spannende aangelegenheid, waarbij de strijd om de zege pas in de slotfase werd beslist en auto's uit alle klassen in de top tien vertegenwoordigd waren.

Het Racepark Meppen werd eerder dit jaar geopend. 'Fun, speed and action' is het motto van de nieuwste Duitse autosportaccommodatie. Het circuit is een 2,3 kilometer lang asfaltparcours dat vele afwisselende bochten en bochtencombinaties omvat. Het circuit is bij uitstek geschikt voor toerwagenraces, wat spannende actie tijdens de Hankook 12H MEPPEN belooft. Vanwege het bochtige karakter van het circuit wordt het vinden van de juiste afstelling de grootste uitdaging voor de teams; naar verwachting zal het motorvermogen een minder grote rol spelen. Het circuit is ook vriendelijk voor bezoekers: vanuit de toeschouwerszones hebben ze een uitstekend zicht op het overgrote deel van de baan, zodat alle fans de actie goed kunnen volgen. De pitstraat is uitgevoerd in 'Daytona-stijl': teams werken vanuit speciale pit-tenten, die beschikbaar worden gesteld en worden opgebouwd door CREVENTIC. Mobiele tankinstallaties, zoals die bekend zijn van de andere evenementen van de TCES en de 24H SERIES, worden gebruikt voor de tankstops.
De compacte opzet van de paddock draagt bij tot de familiaire sfeer. Naast de paddock wordt een terras met cateringfaciliteiten ingericht. Voor het eerst in de TCES is een live-stream van de race in HD-kwaliteit beschikbaar via de website van de serie. Nadere informatie over de Hankook 12H MEPPEN en de Touring Car Endurance Series powered by Hankook is te vinden via www.touringcarenduranceseries.com en www.24hseries.com.