Download de KNAF app

Black Falcon-Mercedes met Yelmer Buurman wint Hankook 24H DUBAI 2018

Overall podium GT 800pix
De Black Falcon-Mercedes-AMG GT3 (#2, Abdulaziz Al Faisal / Hubert Haupt / Yelmer Buurman / Gabriele Piana) heeft de Hankook 24H DUBAI 2018 gewonnen, de 13e editie van het jaarlijkse evenement, waarin de zusterauto met het startnummer 3 lange tijd op weg leek naar de overwinning.

LMS Racing Powered by Bas Koeten-SEAT wint Hankook 12H Spa-Francorchamps

LMS Racing Powered by Bas Koeten
De LMS Racing Powered by Bas Koeten-SEAT Leon TCR V2 DSG (#119, Kari-Pekka Laaksonen/Olli Kangas/Antti Buri) heeft de eerste editie van de Hankook 12H SPA-FRANCORCHAMPS gewonnen. Met 215 afgelegde ronden op het 7,004 kilometer lange circuit, een totale afstand van 1.505,86 kilometer, reed Antti Buri als winnaar van de seizoensfinale van de 24H TCE SERIES powered by Hankook over de eindstreep. De Synchro Motorsport-Honda Civic Type R (#176, Alyn James/Daniel Wheeler/Martin Byford) behaalde de titels in het rijders- en teamkampioenschap voor 2017.

Scuderia Praha Ferrari wint Hankook 12H MUGELLO

Podium overall 800pix
De Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Jiri Pisarik/Josef Král/Matteo Malucelli) verdedigde de voorsprong die hij gisteren in het eerste deel van de Hankook 12H MUGELLO had opgebouwd. Na de acht uren racen van vandaag kwam de Italiaan Matteo Mallucelli als eerste over de eindstreep, nadat het team 326 ronden op het 5,245 kilometer lange circuit had afgelegd, een totale afstand van 1.709,87 kilometer. Met vier ronden achterstand eindigde de IDEC SPORT RACING Mercedes-AMG GT3 (#17, Patrice Lafargue/Paul Lafargue/Dimitri Enjalbert) als tweede. De Konrad Motorsport Lamborghini Huracán GT3 (#21, Franz Konrad/Marco Mapelli/Giorgio Maggi/Christopher Zöchling) eindigde als derde. Met nog minder dan een half uur te gaan was Ram Racing Mercedes-AMG GT3 (#30, Tom Onslow-Cole/Remon Leonard Vos/Kevin Veltman) in de rondte gegaan, waarmee Konrad Motorsport de derde plaats in handen kreeg.

Herberth Motorsport-Porsche wint Hankook 24H DUBAI

Winner Hankook 24H DUBAI 2017 Herberth Motorsport
Met de Porsche 991 GT3 R won het Duitse team Herberth Motorsport de Hankook 24H DUBAI. In de twaalfde editie van het evenement legden de rijders Daniel Allemann, Ralf Bohn, Robert Renauer, Alfred Renauer en Brendon Hartley in totaal 578 ronden op het 5,399 kilometer lange Dubai Autodrome af. "Het was een geweldige ervaring! Mijn eerste race met een GT-auto, mijn eerste race met een 911 en mijn eerste overwinning in een 24-uursrace. Een fantastische auto, fantastische teamgenoten en een fantastische prestatie", zei een stralende Hartley. "We hadden vorig jaar in de 24H SERIES powered by Hankook al mooie successen, maar dit is zeker onze grootste prestatie tot nu toe", verklaarde Robert Renauer, die de winnende auto over de eindstreep reed. Voor Porsche was het de vijfde overwinning in de Hankook 24H DUBAI na eerdere zeges in 2008, 2009, 2010 en 2014. Ditmaal was het zelfs een dubbel succes voor de Duitse fabrikant, omdat de Manthey Racing-Porsche (#12, Otto Klohs/Sven Müller/Matteo Cairoli/Jochen Krumbach) met twee ronden achterstand op de winnaars als tweede eindigde. Het Black Falcon-team, al drie keer winnaar in Dubai, eindigde met zijn Mercedes-AMG GT3 (#3, Abdulaziz Al Faisal/Hubert Haupt/Yelmer Buurman/Michal Broniszewski/Maro Engel) als derde. Buurman reed in de race de snelste rondetijd

Hankook 12H MEPPEN (23-24 sept. 2016): een speciale race, een speciale locatie, een speciale prijs

TCES mEPPEN
Het eerste grote evenement op een nieuw circuit is altijd iets bijzonders en dus is het begrijpelijk dat de verwachtingen voor de eerste Hankook 12H MEPPEN (23-24 september 2016) hooggespannen zijn. De twaalf-uursrace op het gloednieuwe circuit in het westen van Duitsland is tegelijkertijd de seizoensfinale van de Touring Car Endurance Series (TCES) powered by Hankook 2016. Hier zullen alle kampioenen van het eerste TCES seizoen worden gehuldigd. Ter gelegenheid van de eerste race op deze bijzondere locatie, die als technisch en uitdagend circuit, optimaal voor toerwagens geldt, komt promotor CREVENTIC met een speciaal tarief voor het inschrijfgeld. Teams kunnen al voor slechts 2.500 Euro inclusief brandstof aan de eerste editie van de Hankook 12H MEPPEN deelnemen.

Het concept van de Touring Car Endurance Series (TCES) powered by Hankook heeft zijn succes dit jaar al bewezen. De eerste races uitsluitend voor toerwagens, die eerder dit jaar op Silverstone en de Slovakia Ring plaatsvonden, boden spannende competitie in het hele veld, omdat de auto's zeer aan elkaar gewaagd zijn. Met hun gunstige brandstofverbruik en constante rondetijden kunnen zelfs auto's uit de kleinste klasse in de top tien van het algemeen klassement eindigen. De meest recente TCES-race op de Slovakia Ring was een spannende aangelegenheid, waarbij de strijd om de zege pas in de slotfase werd beslist en auto's uit alle klassen in de top tien vertegenwoordigd waren.

Het Racepark Meppen werd eerder dit jaar geopend. 'Fun, speed and action' is het motto van de nieuwste Duitse autosportaccommodatie. Het circuit is een 2,3 kilometer lang asfaltparcours dat vele afwisselende bochten en bochtencombinaties omvat. Het circuit is bij uitstek geschikt voor toerwagenraces, wat spannende actie tijdens de Hankook 12H MEPPEN belooft. Vanwege het bochtige karakter van het circuit wordt het vinden van de juiste afstelling de grootste uitdaging voor de teams; naar verwachting zal het motorvermogen een minder grote rol spelen. Het circuit is ook vriendelijk voor bezoekers: vanuit de toeschouwerszones hebben ze een uitstekend zicht op het overgrote deel van de baan, zodat alle fans de actie goed kunnen volgen. De pitstraat is uitgevoerd in 'Daytona-stijl': teams werken vanuit speciale pit-tenten, die beschikbaar worden gesteld en worden opgebouwd door CREVENTIC. Mobiele tankinstallaties, zoals die bekend zijn van de andere evenementen van de TCES en de 24H SERIES, worden gebruikt voor de tankstops.
De compacte opzet van de paddock draagt bij tot de familiaire sfeer. Naast de paddock wordt een terras met cateringfaciliteiten ingericht. Voor het eerst in de TCES is een live-stream van de race in HD-kwaliteit beschikbaar via de website van de serie. Nadere informatie over de Hankook 12H MEPPEN en de Touring Car Endurance Series powered by Hankook is te vinden via www.touringcarenduranceseries.com en www.24hseries.com.