Download de KNAF app

Zeventien wedstrijden bij Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort

Persbericht - Pinksterraces2016-pre-1-Essay
Een van de hoogtepunten van het voorjaar op Circuit Park Zandvoort wordt gevormd door de Pinksterraces. Op 14 & 15 mei staat het Zandvoortse racecircuit in het teken van een sterk programma met internationale raceklassen. Zes raceseries, verdeeld over zeven startvelden, maken hun opwachting en dat levert een boeiend schouwspel op voor het publiek, met spannende toerwagenraces, snelle formulewagens en stoere cupracers. Net als in 2015 zal er bij de Pinksterraces alleen op zaterdag en zondag (1e pinksterdag) geracet worden. Op 2e Pinksterdag zijn er geen Pinksterraces, maar is er Vrij Rijden.

Tekst en foto's: PR

Bijzonder wordt het Nederlandse debuut van het SMP F4 NEZ Championship. Deze nieuwe Noord-Europese formulewagenklasse komt voor de eerste maal in actie op Circuit Park Zandvoort. Naast veel Scandinavische en Russische rijders, kent het startveld ook enkele Nederlandse coureurs. Bij het openingsweekend in het voorprogramma van de Formule 1 Grand Prix van Sotsji schitterden Richard Verschoor en Jarno Opmeer en klonk het Wilhelmus tweemaal. Op Zandvoort zullen de twee Nederlandse coureurs, net als landgenoot Danny Kroes, alles uit de kast halen om het podium geheel Nederlands te laten kleuren in alle drie de wedstrijden.

Persbericht - Pinksterraces2016-pre-2-Essay
Het programma wordt ook gesierd door de populaire Marcel Albers Memorial Trophy. In deze klasse wordt gestreden om een trofee ter nagedachtenis aan Marcel Albers. Aan de start verschijnen diverse Formule Ford Kent formulewagens met coureurs uit verschillende landen, waarbij de inschrijflijst inmiddels meer dan zestig auto's telt. Het concept van de racemeeting wordt internationaal gesteund, want ook de BRSCC Avon Tyres National FF1600 kampioenschappen, de Formula Ford Challenge en de Franse Trophee Kent hebben van de Marcel Albers Memorial Trophy een officiële kampioenschapsrace gemaakt. Daarnaast komt een groot aantal coureurs in actie die speciaal voor de wedstrijd op Zandvoort een auto hebben laten prepareren. Tijdens de Pinksterraces zal er in twee groepen worden gestreden om de zeges. Uiteindelijk zullen de beste rijders van alle heats elkaar voor de laatste keer treffen tijdens de grote finale op zondagmiddag.

Persbericht - Pinksterraces2016-pre-3-Clio
Een andere smaakmaker wordt gevormd door de Clio Cup Benelux. De serie met gelijkwaardige Renault Clio Cup-racebolides staat bekend om zijn spannende slipstreamgevechten en deurkruk-aan-deurkruk gevechten. De serie verwacht ook enkele buitenlandse coureurs aan de start. De strijd om elke centimeter van het Zandvoortse asfalt krijgt daarmee weer een spectaculair vervolg. De Pinksterraces worden extra bijzonder voor de Clio Cup Benelux, want het is dan al weer 40-jaar geleden dat Renault startte met cupracen in de Benelux. Speciaal voor deze gelegenheid zullen ook voormalig Renault cup-racers, waaronder Renault Megane Trophy-bolides, aan de start verschijnen.

Persbericht - Pinksterraces2016-pre-4-DTC
Met de Deutscher Tourenwagen Cup (DTC) komt ook een internationale toerwagenserie in actie bij de Pinksterraces. Een competitief startveld met snelle toerwagens racet op beide wedstrijddagen naar de beroemde Tarzanbocht. Contact tussen de auto's is officieel verboden, maar wordt niet geschuwd. Dat belooft veel vuurwerk in het uitdagende startveld met strijdwapens als de Mini John Cooper Works, Ford Fiesta ST, KIA Pro Cee'd GT en Volkswagen Scirocco Cup R.

Persbericht - Pinksterraces2016-pre-5-CBC
Daarnaast maakt het publiek kennis met de Citybug Cup. Deze klasse is gevormd als nieuwe beginnersserie voor Nederlandse coureurs. De serie biedt de keuze uit drie verschillende raceauto's die allen technisch aan elkaar gelijk gesteld zijn. Het zullen de coureurs zijn die met hun Toyata Aygo, Peugeot 107 of Citroën C1 racewagens het verschil moeten maken. Close racing en spannende slipstreamgevechten maken de wedstrijden een feest om naar te kijken. Tot slot komt de Historic Monoposto Racing serie in actie met snelle Formule 3, Formule Ford 2000 en Formule Vee's uit de jaren '70 en '80. Twee races zullen worden verreden.

Toegangskaarten
Alle toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) of bij een van de ruim 450 Primera winkels. Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa's op het evenement zelf. Zo kost een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, in de voorverkoop € 20,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart en betalen in de voorverkoop slechts € 10,00. Ook zijn er duinkaarten verkrijgbaar vanaf € 10,00 (geldig op zaterdag en zondag). Kinderen tot 12 jaar hebben het hele weekend gratis toegang tot het duingebied en de overdekte hoofdtribune. Liefhebbers die de Pinksterraces in alle luxe vanuit een speciale hospitality-lounge willen meemaken, hebben de mogelijkheid om een VIP-arrangement aan te schaffen. Surf voor een prijsoverzicht en details van het VIP-arrangement naar de website van Circuit Park Zandvoort.