Download de KNAF app

Zandvoort 500 vormt openingsrace van Winter Endurance Kampioenschap

Persbericht - WEK-2016-pre1-Essay1
Na de afsluitende races van verschillende internationale en nationale series, breekt een bekende periode aan voor veel coureurs: de winterperiode met wedstrijden van het Winter Endurance Kampioenschap. Organisatoren Circuit Park Zandvoort en de Stichting DNRT hebben wederom een kalender met drie races in de wintermaanden opgesteld. Op zaterdag 19 november start de eerste krachtmeting met de Zandvoort 500.

Tekst: P.R
Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

De kalender van het winterseizoen 2016-2017 omvat drie wedstrijden. Na de Zandvoort 500 op zaterdag 19 november, volgt de populaire Nieuwjaarsrace op 7 januari, die een lengte van vier uur heeft en deels in het donker wordt verreden. Het Winter Endurance Kampioenschap sluit op 4 maart het winterseizoen af met de Final 4.

Deelname aan de spectaculaire winterserie is dit jaar mogelijk in vier divisies, waarbij de divisie-indeling op een klein aantal punten is aangepast. Divisie I is daarbij open voor Toerwagens en GT's met een cilinderinhoud hoger dan 3200cc. Verschillende GT-bolides uit zowel de GT3 als GT4 categorieën hebben bewezen zeer geschikte strijdwapens voor deze divisie te zijn, evenals Endurance Specials zoals de Renault R.S. 01 en de snelle Porsche 911 GT3 cupracers. Divisie I staat daarnaast open voor sportscars, waaronder de Saker Sportscar, Wolf GB08 en Radical SR3 en SR8.

Divisie II biedt deelnamemogelijkheden voor Toerwagens en GT's met een cilinderinhoud tussen de 2500cc en 3200cc. In het verleden heeft de SEAT Léon Supercopa bewezen een snelle en betrouwbare auto voor deze divisie te zijn. Maar ook met auto's als de Lotus Elise en BMW M3 kan worden gestreden om de zege. Daarnaast is een groot aantal auto's uit de DNRT geschikt voor deelname, evenals auto's uit de BMW Ooperon Cup van de ACNN.

In divisie III verschijnen alle auto's met een cilinderinhoud tot 2500cc. De divisie is uitermate geschikt voor auto's uit de diverse merkencups, zoals de Renault Clio Cup Benelux. Maar ook de populaire BMW Compact bolides uit de DNRT kunnen bijzonder goed uit de voeten in dit klassement. Divisie III is eveneens open voor alle diesel-aangedreven auto's die in het Winter Endurance Kampioenschap willen racen en gemodificeerd zijn.

Divisie IV is gereserveerd voor vrijwel alle standaard breedtesport raceauto's. De meest succesvolle auto's in dit klassement zijn de SEAT Ibiza TDI en BMW E30's uit de DNRT, maar ook auto's van het type Mazda MX-5 Cup, Porsche 944 Cup en Peugeot 206 GTI Cup zijn welkom, evenals auto's uit de CityBug Cup en PTC Cup.

Dankzij het speciale puntensysteem komen alle deelnemers, ongeacht hun divisie, in aanmerking voor de titel in het Winter Endurance Kampioenschap.

Tijdens de Zandvoort 500 hebben alle racefans gratis toegang tot het gehele terrein, inclusief hoofdtribune, paddocks en pitsdak. Parkeren achter hoofdtribune is mogelijk voor € 6,00 per voertuig.

Meer informatie: www.circuit-zandvoort.nl