Download de KNAF app

Winter Endurance Kampioenschap maakt zich op voor spannende finale

Persbericht - WEK-Final 4 2017-pre-Essay3
Zaterdag 4 maart zal op Circuit Park Zandvoort de Final 4 worden verreden. De vier uur durende wedstrijd vormt de afsluitende race van het Winter Endurance Kampioenschap 2016-2017. De strijd om het kampioenschap ligt nog geheel open en het aantal titelkandidaten is groot.

Zeer klein puntenverschil
Met nog de nodige kampioenschapspunten op het spel, belooft de Final 4 een spannende race te worden. Febo Racing Team-coureurs Dennis de Borst en Pim van Riet voeren met hun SEAT Leon TCR op dit moment het klassement aan met een voorsprong van twee punten op Melvin de Groot en de winterkampioen van vorig jaar, Sebastiaan Bleekemolen (Renault Clio, Team Bleekemolen). De Groot en Bleekemolen delen hun tweede plaats in het klassement met Jos Menten en Thijs Heezen (Porsche 997 GT3 Cup, Team Heezen) en Bart en Robert Westerman (BMW E30 325, Hermanos Locos). Niet minder dan vijftien coureurs maken kans op de wintertitel. Veel equipes zullen dan ook volledig op de zege in hun klasse gefocust zijn.

Persbericht - WEK-Final 4 2017-pre-Essay1
Meer dan dertig inschrijvingen
De voorlopige inschrijflijst voor de Final 4 telt al meer dan dertig teams. In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. De snelste raceauto's strijden in Divisie I. Auto's als de Porsche 997 GT3 Cup, Porsche Cayman GT4, Marcos Mantis en BMW M4 Silhouette maken hier hun opwachting. Ook een imposante Mercedes SLS GT3 prijkt op de inschrijflijst, net als de Pumax RT van Henk Thuis en Cor Euser, het winnende duo van de Zandvoort 500.

In Divisie II strijden de rappe BMW Z4 GTR, BMW E46 GTR en SEAT Leon TCR om de punten. Bijzonder wordt ook het racedebuut van de Audi RS3 LMS TCR in Divisie II. Nog niet eerder kwam deze spectaculaire TCR-bolide in actie tijdens een race op Circuit Park Zandvoort. Spannend wordt het ook in Divisie III met auto's als de Renault Clio Sport, BMW 320d en Opel Astra OPC. Divisie IV is het domein van breedtesport racers, waaronder BMW E30 Cup en BMW 318ti Cup auto's. Zij nemen het in de klasse op tegen een Mercedes SLK Cup auto.

Persbericht - WEK-Final 4 2017-pre-Essay2
Gratis toegang
Voor de Final 4 is de toegang geheel gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun auto voor € 6,00 op Parking A van het circuitterrein parkeren. Het programma begint om 10.15 uur met de kwalificatie. De Final 4 start om 12.00 uur. Voorafgaand aan de start, omstreeks 11.40 uur, start de Grid Walk, die gratis toegankelijk is voor alle bezoekers. Meer informatie is te vinden op: www.circuit-zandvoort.nl.