Download de KNAF app

Spectaculaire seizoensafsluiting bij Finaleraces op Circuit Park Zandvoort

Persbericht - Finaleraces2016-pre1-Essay1
Van 7 tot en met 9 oktober worden de Finaleraces verreden op Circuit Park Zandvoort. Het internationale evenement verwelkomt een line-up van indrukwekkende raceseries, waaronder de grote finale van de spectaculaire Competition102 GT4 European Series. Ook de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, NK CityBug Cup, Historic Monoposto Racing en de NK HARC '82-'90 serie maken deel uit van het programma.

Tekst en foto's: PR

De hoofdrol tijdens de internationale Finaleraces is voor de spectaculaire Competition102 GT4 European Series. Hierin verschijnt een ijzersterk startveld met snelle GT4-bolides aan de start. De GT4 European Series wordt ook wel gezien als het topniveau van de GT4-racerij.

Persbericht - Finaleraces2016-pre1-Essay2

Dat is ook terug te zien in de grid, met de meest succesvolle GT4-rijders en teams van de partij. Met krachtpatsers als de Aston Martin Vantage GT4, Sin R1 GT4, KTM X-Bow GT4, Porsche Cayman PRO4, Maserati GT MC GT4, Ginetta G55 GT4 en de snelle Ekris Motorsport BMW M4 GT4 kan het publiek zich opmaken voor twee bloedstollende wedstrijden van elk 50 minuten. De twee races vormen de afsluiting van het seizoen, waardoor de strijd om de laatste punten fel zal zijn. Ook Nederlandse coureurs als Duncan Huisman, Luc Braams, Simon Knap, Rob Severs, Ricardo van der Ende en Bernhard van Oranje strijden mee om de punten voor de Europese titel.

Persbericht - Finaleraces2016-pre1-Essay3
Met de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de serie die bekend staat als de snelste merkencup van de Benelux, is het stevige cupracen ook goed vertegenwoordigd. Met snelle racers als Roger Grouwels, Dylan Derdaele, Hans Fabri en Menno van de Grijspaarde zijn de wedstrijden spannend tot het vallen van de vlag. Strijdwapens zijn de Cup-versies van de Porsche 991 GT3. Met een vermogen van bijna 450 pk op de achterwielen zullen de coureurs alles uit de kast moeten halen om de brute kracht van de Porsches te temperen.

Persbericht - Finaleraces2016-pre1-Essay4
Daarnaast zijn er felle sprintraces van de Citybug Cup. Deze klasse is gevormd als nieuwe beginnersserie voor Nederlandse coureurs. De serie biedt de keuze uit drie verschillende raceauto's die allen technisch aan elkaar gelijk gesteld zijn. Het zullen de coureurs zijn die met hun Toyota Aygo, Peugeot 107 of Citroën C1 racewagens het verschil moeten maken. Close racing en spannende slipstreamgevechten maken de wedstrijden een feest om naar te kijken.

Persbericht - Finaleraces2016-pre1-Essay5
Ook voor de liefhebbers van wedstrijden met klassieke raceauto's is er veel te beleven. Zo komt de Historic Monoposto Racing serie in actie met snelle Formule 3, Formule Ford 2000 en Formule Vee's uit de jaren '70 en '80. Twee races zullen worden verreden door het grote veld vol formulewagens. Tevens maakt het publiek kennis met het nieuwe NK HARC '82-'90 kampioenschap. Het startveld vormt een terugblik op de periode van de Groep A en N toerwagens zoals de BMW M3 en 325i, Mazda RX-7, Ford Sierra Cosworth, Alfa 75 en Suzuki Swift, maar ook merkencups met de Toyota Corolla en Starlet, Renault 5 GT Turbo en Citroën AX.

Kaarten in voorverkoop verkrijgbaar
Kaarten voor de Finaleraces zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) en via de 450 Primera winkels verspreid door Nederland. Racefans kunnen het spektakel op zondag 9 oktober aanschouwen voor slechts € 10,00. Niet alleen hebben zij dan toegang tot het volledige duinterrein aan de buitenzijde van het circuit, maar ook kunnen zij plaatsnemen op de overdekte hoofdtribune (reserveren van stoelen is niet mogelijk).

Bezoekers die de actie van dichtbij willen meemaken, kunnen een paddockkaart aanschaffen voor slechts € 20,00. Naast toegang tot de hoofdtribune omvat het ticket ook toegang tot de Paddock Hill Grandstand, toegang tot de paddocks waar de verschillende teams met hun auto's staan opgesteld en kan men ook een bezoek brengen aan de Pre-grid bij de Kumhobocht, waar de motoren gestart worden en de coureurs de laatste voorbereidingen treffen, voordat de racewagens in actie komen op het Zandvoortse asfalt. Tevens kunnen bezoekers op vertoon van hun paddock kaart voor zondag, gratis een bezoek brengen aan de kwalificaties en races op zaterdag 8 oktober. Bezoekers die uitsluitend op zaterdag komen, betalen slechts € 5,00 voor een paddockkaart, inclusief toegang tot de tribunes en duinen.

Kinderen tot 12 jaar ontvangen 50% korting op de paddockprijzen, mits onder begeleiding van een volwassene. Voor toegang tot de duinen hebben kinderen tot 12 geen ticket nodig. Zij mogen gratis het spektakel bijwonen, inclusief toegang tot de hoofdtribune.

Een volledig overzicht van toegangskaarten en prijzen, alsmede meer informatie, is te vinden op de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl).