Download de KNAF app

Mei, een drukke en afwisselende maand op Circuit Park Zandvoort

12u zvrt 05
Circuit Park Zandvoort staat een drukke, maar daarmee zeer mooie en zeker ook afwisselende maand te wachten. Hoogtepunt is natuurlijk de internationaal vermaarde 12H ZANDVOORT. Daarnaast staan de traditionele Pinksterraces op het programma en zijn er wedstrijden van het DNRT en de DRDO.

Met de 24H DUBAI en de 12H ITALY-MUGELLO zijn de eerste twee wedstrijden van de 24H SERIES powered by Hankook 2015 achter de rug. Beide races waren een groot succes met meer dan indrukwekkende deelnemersaantallen, een duidelijk bewijs voor de grote belangstelling voor de internationale lange-afstandsraces voor GT's, toerwagens en 24H-Specials, georganiseerd door het Nederlandse bureau CREVENTIC in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT).

12u zvrt 01
Thuiswedstrijd
Als volgende evenement staat op 29 en 30 mei de Hankook 12H ZANDVOORT op het programma. De eerste race op Zandvoort vorig jaar was een groot succes en voor de komende editie staan er op de voorlopige inschrijflijst al meer dan 60 (!) equipes. Omdat Zandvoort zowel voor CREVENTIC als voor het DNRT de thuiswedstrijd is, kijkt men bijzonder uit naar dit evenement.

12u zvrt 02
Live
Na het succes van de live-uitzendingen van de eerste twee races, zendt Motors TV ook het grootste deel van de Hankook 12H ZANDVOORT rechtstreeks uit. Het eerste gedeelte van de race is op vrijdag 29 mei van 15.30 tot 19.00 uur te zien. Op zaterdag zendt Motors TV van 8.15 tot 11.25 uur (inclusief startopstelling en de herstart van de race) en van 12.25 tot 17.55 uur uit. Daarnaast is er gedurende de volledige race live-streaming te zien op de officiële website van de serie, www.24hseries.com, plus op het Youtube-kanaal van de serie. Het team van Radiolemans.com is ter plekke aanwezig voor het verzorgen van live-commentaar.

pinksterraces 1
Pinksterraces
De Pinksterraces zijn een niet weg te denken evenement op de autosportkalender van Circuit Park Zandvoort. Op 23 en 24 mei staat het Zandvoortse racecircuit in het teken van een sterk programma met internationale raceklassen. Hoofdattractie is de Competition102 GT4 European Series. Deze raceklasse kent in 2015 nog meer variatie in het startveld en bij de openingsrace op Nogaro bleken de verschillende GT's erg aan elkaar gewaagd. Net zo interessant worden de races van de Ribank Mazda MaX5 Cup, waar een groot startveld vol gelijkwaardige roadster cupracers tegen elkaar strijden om de zege. Een andere opvallende merkencup is de KIA Lotos Race. Deze serie kwam in 2014 voor het eerst naar Zandvoort en voor zowel de coureurs als het publiek smaakte dat naar meer. Ook de Cup & Tourenwagen Trophy is met een sterk startveld aanwezig, dat vooral bestaat uit snelle bolides uit voormalige en andere merkencups uit Europa.

pinksterraces 2
Een andere trekpleister is de Marcel Albers Memorial Trophy. In deze klasse wordt gestreden om een trofee ter nagedachtenis aan Marcel Albers. Aan de start verschijnen bijna dertig Formule Ford Kent formulewagens met coureurs uit verschillende landen. Daarnaast komt de Historic Monoposto Racing serie in actie met snelle Formule 3, Formule Ford 2000 en Formule Vee's uit de jaren '70 en '80.

drdo
DNRT en DRDO
Maar daarmee is de koek op Zandvoort nog niet op. Op 16 en 17 mei nemen de diverse klassen van de Dutch National Racing Team wedstrijdserie bezit van het Zandvoortse asfalt, terwijl op dinsdag 26 mei de Dutch Race Driver Organisation haar wedstrijdprogramma afwerkt. Kortom, genoeg te zien en te beleven op Circuit Park Zandvoort.