Download de KNAF app

Autosportkampioenschappen beleven sportieve seizoensstart bij paasraces op Circuit Park Zandvoort

Met acht spannende wedstrijden op maandag, kenden de Paasraces niet alleen maar race-winnaars op het legendarische asfalt van Circuit Park Zandvoort. Ook 8.214 enthousiaste racefans genoten, ondanks de tegenvallende weersvoorspelling, met veel plezier van de fantastische wedstrijden met GT's, toerwagens, sportscars en formulewagens in de Zandvoortse duinen.

Een van de smaakmakers van het paasweekeinde was deSupercar Challenge powered by Pirelli. De spectaculaire raceserie was aanwezig met drie startvelden. De meest indrukwekkende grid werd gevormd door de brute GT-bolides uit de Super GT, GT en GTB-klassen. De zaterdagrace werd daarbij gewonnen door Henry Zumbrink met zijn Volvo S60 Silhouette. Martin Lanting en Bob Herber finishten met hun imposante Ferrari 458 Italia GT2 op de tweede plaats. Ook was er direct een Europese primeur, met het eerste officiële podium van de nieuwe SRT Viper GT3-R van Roger Grouwers en Arjan van der Zwaan. Het duo finishte op een keurige derde plaats. De tweede manche werd een prooi voor Lanting en Herber, gevolgd door de indrukwekkende Audi R8 LMS van Slobodan Cvetkovic en Fabian Hambrecht. Henry Zumbrink eindigde als derde. In de GT-klasse pakten Pim van Riet en Henk Thuis in de nieuwe Radical RXC de zege op zaterdag. Op maandag mochten Frédérique Jonkhee en Patrick Van Glabeke de winnaarsmedaille in diezelfde GT-klasse ophalen. Bij de GTB-divisie werden de zeges verdeeld tussen Daan Meijer (Porsche) en Tom en James Webb (BMW).

persbericht - paasraces 2014-pre-essay1 500x333

In de Supersport en Sport-divisies van deSupercar Challengewerd eveneens volop gestreden om het erepodium. De BMW M3 WTCC van Koen Bogaerts en Pieter van Soelen werd tijdens de zaterdagrace als eerste afgevlagd, terwijl Erwin van Dijk met de Lotus Exige als eerste het zwart-wit geblokt zag in de Sport-klasse. Op maandag werd de race onder vochtige omstandigheden gestart. Een deel van de teams opteerde voor regenbanden, terwijl anderen de race startten met slicks. Ervaring gaf hierbij de doorslag, zo bleek uit de fantastische zege van Cor Euser. Gestart vanuit het middenveld wist Euser zich met zijn Lotus Evora prima naar voren te vechten, met de zege als eindresultaat. De zege in de Sport-klasse ging naar Maurits en Wesley Caransa.

Bij de Superlights-divisie van deSupercar Challengeging de zege in beide races naar Intrax Radical-coureurs Henk Thuis en Pim van Riet. Op zaterdag wist het duo met een ruime voorsprong te finishen voor Ko Koppejan en merkgenoot Wibo Rademaker. Op maandag moesten Thuis en Van Riet vechten tot het einde. Bij het vallen van de vlag was de voorsprong slechts 1,4 seconden op de als tweede geklasseerde Bas Schouten. Ko Koppejan mocht eveneens plaats nemen op het podium.

Volop autosportspektakel werd geleverd door de Renault Clio Cup Benelux. De nieuwe merkencup, die tijdens de Paasraces zijn première beleefde, zorgde voor stevige en spannende gevechten. Op zaterdag won Sebastiaan Bleekemolen de eerste race, vlak voor Jan Muys en Niels Langeveld. Op maandag leek de strijd nog heviger, met een kopgroep van zes auto's die rondenlang streed om de leiding. Uiteindelijk stelde Sebastiaan Bleekemolen zijn tweede zege veilig, met in zijn slipstream Marcel Dekker. Dat het veld aan elkaar gewaagd is, bewees Melvin de Groot, door op slechts 0,3 seconden als derde over de eindstreep te rijden. In de Renault Clio Benelux Challenge, het klassement voor coureurs met de Renault Clio Sport III, werden de zeges verdeeld tussen Wilbert van den Burg en Marcel van de Maat.

persbericht - paasraces 2014-re-essay2 500x333

In het Burando Production Openstonden eveneens twee wedstrijden op het menu. Dennis van der Dong won de eerste wedstrijd, gevolgd door Rob Severs en Henk Vuik. Kevin van Eldik zegevierde met zijn BMW Compact in Divisie II, terwijl Liesette Braams de winst wist te veroveren in Divisie III. Daar waar Jos Veldboer in beide races de hoogste trede van het Formido Swift Cup podium mocht innemen, was het Rob Severs die in de tweede BPO-race revanche nam op de concurrentie en de zege pakte. Ditmaal finishte Barry van der Dong op de tweede plaats en finishte Twan Knop als derde. Audi TT-rijder Knop pakte daarmee tevens de zege in Divisie II. In Divisie III was het wederom 'ladies first' voor Liesette Braams.

persbericht - paasraces 2014-re-essay3 500x333

Ook de junioren uit de Formula Renault 1.6 NEC Junior maakten er een mooie autosportstrijd van. In de eerste race pakte de Australische coureur Anton de Pasquale de winst, vlak voor de Nederlandse talenten Larry ten Voorde en Janneau Esmeijer. Ook bij de tweede wedstrijd van de formulewagenserie klonk het Australische volkslied voor De Pasquale. De Oostenrijkse Ferdinand Habsburg finishte als tweede, vlak voor Larry ten Voorde.

persbericht - paasraces 2014-pre-essay2 499x325

De volgende evenementen op Circuit Zandvoort zijn:

  • American Sunday (27 april)
  • State of Art Historische Zandvoort Trophy (3 & 4 mei)
  • ADAC GT Masters (9, 10 en 11 mei).
Uitslagen Paasraces 2014
Directe link naar uitslagenpagina