Download de KNAF app

Autosport Season Kick Off

RRX 6644
Zaterdag 24 maart op TT Circuit Assen organiseerde de KNAF samen met ACNN de Autosport Season Kick Off. Een dag vol autosport van beginners tot vedettes die op zoek waren naar wellicht een nieuwe auto voor het nieuwe seizoen.

KNAF Starters Cup

De dag begon met een briefing en werd verzorgd door Bobbe Veldkamp, wedstrijdleider voor de KNAF Starters Cup. Hierin kwamen de spelregels van het TT circuit en de races en alle regels die bij de Cup behoorden. Denk hierbij aan maximum snelheid in de pitstraat, geen contact maken, parc ferme, start procedure etc, etc. Ook werden de rijders uitgenodigd om in Race Control te kijken om de sport ook van de andere kant te bekijken. Het doel voor de starters was niet de snelste tijd te rijden, dit in verband met de grote verschillen tussen de autos, maar de meest constante tijd! En daarmee kon je op het podium komen.
De KNAF Starters Cup kende 10 deelnemers. Mensen die in de afgelopen twee jaar een racelicentie hebben gehaald, maar niet zijn gaan racen of zich hebben geconcentreerd op een andere tak binnen de autosport. Zo kwam bijvoorbeeld Mitchel van den Brink aan de start. Haalde twee jaar geleden zijn licentie en heeft in de tussentijd niet meer op het circuit geracet, maar is klaar gestoomd om naast zijn vader te zitten in de Dakar Truck. Een andere deelnemer was Justin Dijk. Justin heeft een jaar geleden zijn licentie gehaald en is toen richting het dragracen gegaan. Michael van Laarhoven zijn vader rijdt veel Europese wedstrijden in een Shelby Mustang en voor Michael is het zijn doel om ook de stappen naar de Europese circuits te maken. Deze drie heren belandde ieder twee maal op het podium en draaiden tijdens die race de meest constante tijden.
Pechvogel van de dag was toch wel Mark van Schaick. De vrolijke man uit Rhoon die alles in het werk had gesteld om aan de KNAF Starters Cup te kunnen verschijnen had de pech dat tijdens de race zijn achterwielophanging afbrak en hij daardoor niet meer kon deelnemen aan de start. ‘Hartelijk bedankt voor de mooie dag op Assen!’ Mark van Schaick.

briefing starters cupRaceclinics

Deze dag werden in totaal 20 raceclinics gehouden door Advanced Driving School ook wel bekend als TTRaceWorld. Er waren drie prijswinnaars aanwezig die tijdens de Racing Expo en de Sijperda Zuiderzeerally een flyer hebben ingevuld en ingeleverd. Zij hebben met volle teugen genoten! Iedereen begon met een remtest onder leiding van Bas de Jonge. Een bevlogen instructeur die met passie de dag leidde. Tijdens de middagpauze stapte er een aantal bekende voetballers in de auto waaronder Lars Veldwijk (FC Groningen), maar ook ook Vinchenzo Tahapary finalist van de Voice in 2016. Zij stapten ook in een BWM 325i met 200pk en leerden in een klein uurtje een paar fijne kneepjes van het lijnen rijden op TT Circuit Assen. Nigel Bertrams (keeper NAC Breda) zette de snelste tijd neer bij de slalom die was uitgezet in de buggy op de paddock. Volg ons op Social Media om het avontuur van de mannen te volgen!

prijsuitreiking starters cup


Promotie rijden

Bij het promotie rijden konden mensen die interesse hadden in een bepaalde raceklasse ( bijvoorbeeld Ford Fiësta Sprint Cup, Avenger cup, PTC/City bug cup , Peugeot206GTI cup of Ooperon cup) terecht om eens te ervaren of deze auto wellicht wat voor hen was. Dit werd ook georganiseerd om voorlichting te geven over de auto’s en mensen track time te geven na de winterstop.
Tijdens de paasraces is er een voorlichtingsmoment omtrent bestaande klasses binnen de DNRT. Geïnteresseerden kunnen zich dan melden bij VIP box 8. Boxgalerij boven de pitboxen. Daar staat de koffie klaar en de toegang is gratis. Er zal zo breed mogelijk voorlichting gegeven worden.
Een bericht dat mensen komen zou wenselijk zijn. (huub.vermeulen@rsz.nl)
Een tweede voorlichtingsmoment is op zaterdag 7 April op TT-circuit Assen bij de ACNN clubraces over de raceklasses bij de ACNN. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de wedstrijdsecretaresse, die betrokkene koppelt aan de juiste persoon om de vragen te beantwoorden. De toegang is gratis.

RRX 6559RRX 6559RRX 6559