Download de KNAF app

Assen sluit 2017 af, Zandvoort opent 2018

Nieuwjaarsrace.01
Komend weekend wordt met de 750 km van Assen het autorensportseizoen 2017 afgesloten. Van een lange winterstop is echter allerminst sprake, want in het eerste weekend van het nieuwe jaar wordt met de inmiddels traditionele Nieuwjaarsrace op Circuit Zandvoort het autorensportseizoen 2018 alweer ingeluid.

De 750 km van Assen wordt verreden op zondag 10 december en start om 11.00 uur. De wedstrijd op TT Circuit Assen wordt georganiseerd door de ACNN (Autosport Competitie Noord Nederland) en is de laatste wedstrijd van het autorensportseizoen 2017.

750 km assen 10 december
De ACNN heeft het veld opgedeeld in zes verschillende klassen, een garantie voor een gevarieerd deelnemersveld. Daarbij is ook een koppelrace mogelijk, wat wil zeggen dat teams met twee gelijke auto’s kunnen inschrijven, waarbij de transponder bij elke stint overgezet wordt in de volgende wagen die start. Zo kan een coureur met eigen auto deelnemen. Het maximum aantal teams dat kan deelnemen aan de 750 km van Assen bedraagt 56. Voor alle informatie over de 750 km van Assen, zie http://acnn.nl/wedstrijd%20data.

Nieuwjaarsrace.02
Nieuwjaarsreceptie
Het autorensportseizoen 2018 trapt alweer af op zaterdag 6 januari als op Circuit Zandvoort de inmiddels traditionele RECO Nieuwjaarsrace wordt verreden. Het gratis te bezoeken evenement telt als tweede wedstrijd mee voor het Winter Endurance Kampioenschap 2017-2018. De openingsronde van het WEK leverde half november al een mooie en spectaculaire wedstrijd op en het vervolg belooft eenzelfde scenario. Speciaal aan de RECO Nieuwjaarsrace is dat het de enige endurance-race in Nederland is die deels in het donker wordt verreden. Meer informatie over de Nieuwjaarsrace is binnenkort te vinden op https://www.circuitzandvoort.nl/nl/home.