Download de KNAF app

ADAC GT Masters met bijzonder aantrekkelijk raceprogramma op Circuit Zandvoort

Persbericht ADAC GT Masters pre3 ADAC1
Komend weekeinde, van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juli, biedt Circuit Zandvoort een bijzonder aantrekkelijk raceprogramma met GT3-auto’s, productietoerwagens, cup-auto’s en indrukwekkende sportwagens. Voor de vijfde maal is de ADAC GT Masters te gast op Circuit Zandvoort. Daarnaast komt de ADAC TCR Germany op het circuit in de duinen in actie, terwijl de Renault Clio Cup Central Europe en de STT Spezial Tourenwagen Trophy H&R Cup het programma completeren. Vrijdag wordt er getraind, zaterdag en zondag bestaat het programma uit trainingen en races, waarbij drie van de vier genoemde klasses op beide dagen een wedstrijd afwerken, alleen de Renault Clio Cup Central Europe heeft beide races op zondag. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.circuitzandvoort.nl.

Tekst: P.R.
Foto: ADAC Motorsport

“Het ADAC GT Masters-weekeinde is op ons circuit inmiddels een goede traditie geworden”, verklaart Erik Weijers, C.O.O. van Circuit Zandvoort. “Het is het eerste grote evenement van deze zomer op ons circuit, waarin we natuurlijk van 18 tot en met 20 augustus ook de DTM weer verwelkomen, gevolgd door de zesde editie van de Historic Grand Prix Zandvoort van 1 tot en met 3 september. Allereerst echter kijken we nu uit naar het ADAC GT Masters-weekeinde, dat een zeer gevarieerd programma biedt waarin ook veel Nederlandse teams en rijders in actie komen.”

Verschillende concepten, gelijkwaardige kansen
Met in totaal 27 GT3-bolides van Audi, BMW, Corvette, Lamborghini, Mercedes-AMG, Nissan en Porsche is de ADAC GT Masters getalsmatig de sterkste nationale GT3-competitie in Europa. Het motorvermogen van de auto’s loopt uiteen van 500 tot 600 pk, terwijl er met zescilinder-boxers, V6-, V8- en V10-motoren, al dan niet voorzien van turbocompressor, sprake is van diverse verschillende concepten. Dankzij de ‘balance of performance’ worden de onderlinge verschillen echter grotendeels genivelleerd, zodat een spannend wedstrijdverloop en gelijkwaardige kansen gegarandeerd zijn.

Seizoen op Zandvoort halverwege
In de ADAC GT Masters is het seizoen na de eerste van de beide races dit weekeinde op Circuit Zandvoort precies halverwege. De Duits-Franse Callaway-Corvette-combinatie Daniel Keilwitz en Jules Gounon leidt in de tussenstand van het kampioenschap, maar vanwege een beenbreuk, vorige maand opgelopen tijdens een test op het circuit van Spa-Francorchamps, komt Keilwitz dit weekeinde niet in actie. Hij wordt op Zandvoort vervangen door Renger van der Zande. Op de tweede plaats in het kampioenschap staan Schnitzer-BMW-rijders Philipp Eng en Ricky Collard, maar ook Collard is er op Zandvoort niet bij: zijn plaats wordt ingenomen door Nicky Catsburg.

Productietoerwagens zorgen voor volop spektakel – 6 Nederlanders aan de start!
De ADAC TCR Germany maakt met een vol veld zijn opwachting. Zo’n 40 productietoerwagens van de merken Audi, Honda, Opel, SEAT en Volkswagen worden hier aan de start verwacht. De Britse titelverdediger Josh Files, rijdend met een Honda Civic TCR van het Italiaanse Target Competition, lijkt de beste kansen te hebben om ook dit jaar de titel weer binnen te halen. Hij komt met een riante voorsprong in de tussenstand naar Zandvoort. Zijn naaste concurrent is de jonge Duitser Moritz Oestreich, eveneens met een Honda, maar ingezet door het ADAC Team Sachsen. Hij heeft slechts twee punten voorsprong op Florian Thoma, die met een Volkswagen Golf van het Liqui Moly Team Engstler aan de start verschijnt. Ook met Niels Langeveld, die met zijn Audi onlangs op Oschersleben zijn eerste overwinning in de ADAC TCR Germany behaalde, moet rekening gehouden worden, terwijl Maurits Sandberg en Dillon Koster (ook beide met Audi) op Zandvoort natuurlijk gebruik willen maken van hun thuisvoordeel. Bas Koeten Racing zet in de Zandvoortse ronde nog eens drie Audi’s in voor Nederlandse gastrijders: Jaap van Lagen, Michael Verhagen en Rik Breukers.

Thuisrace voor Nederlanders in Clio Cup
De Renault Clio Cup Central Europe komt met een internationaal startveld met rijders uit Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Polen, Tsjechië en Zwitsersland en zelfs één Braziliaan naar Zandvoort. De Tsjech Tomás Pekar leidt in de tussenstand, op zeven punten gevolgd door de Duitser Niklas Mackschin. De Zwitser Andreas Stucki staat derde in het kampioenschap. Er staan ook diverse Nederlanders aan de start in de Clio Cup die hopen op succes voor eigen publiek. Dat onze landgenoten in het internationale veld goed voor de dag kunnen komen, bewees Sebastiaan Bleekemolen al door eerder dit seizoen bij een gastoptreden in de Clio Cup Central Europe op het circuit van Spa-Francorchamps beide wedstrijden te winnen. Dat belooft wat voor Zandvoort, waar ook zijn vader Michael, René Steenmetz en Melvin de Groot namens Team Bleekemolen aan de start verschijnen. Lucas Groeneveld racet voor het Zandvoortse Certainty Racing Team.

Mix van moderne en oudere racebolides in STT Spezial Tourenwagen Trophy H&R Cup
De STT Spezial Tourenwagen Trophy H&R Cup bestaat al sinds 1986 en is al drie decennia lang goed voor spectaculaire races met krachtige bolides, van een Porsche 935 en een Chevrolet Corvette, via de Audi TTRS tot moderne GT3-auto’s. Ook een Donkervoort, een V8 STAR-Audi en cup-auto’s als Volkswagen Scirocco, Ford Fiesta en MINI JCW Challenge maken deel uit van het uiterst gevarieerde startveld, dat uit zeven verschillende klassen bestaat. Voor de liefhebbers is er genoeg afwisseling te zien, terwijl er met Jan van Es ook een Nederlander aan de start staat. Hij komt in actie met een Porsche 993 GT2.

Gratis toegang in de duinen
Kaarten voor het duinterrein zijn gratis te downloaden via de website van Circuit Zandvoort onder www.circuitzandvoort.nl . Via de website zijn ook tribune- en paddockkaarten te bestellen.

Proef op Circuit Zandvoort
Circuit Zandvoort is, met de nieuwe restaurants Bernie’s Bar & Kitchen en Bernie’s Beach Club, ook de ideale locatie voor een ontbijt, lunch, diner of een lekker drankje met fingerfood. Bernie’s Bar & Kitchen biedt daarbij ook nog eens een indrukwekkend uitzicht richting de Tarzanbocht. Beide locaties zijn open tijdens het ADAC GT Masters Weekend! Voor meer informatie ga naar http://bernies.nl/ . Ook kan via deze website een reservering worden gemaakt. Bezoekers die online reserveren voor een tafel tijdens de ADAC GT Masters hebben geen toegangsbewijs voor het evenement nodig. Zij krijgen hun toegangskaarten digitaal toegestuurd.