Download de KNAF app

ADAC GT Masters met belangrijke Nederlandse inbreng

Van 9 tot en met 11 mei 2014 is de ADAC GT Masters wederom te gast op Circuit Park Zandvoort. Het Duitse evenement biedt een gevarieerd raceprogramma met wedstrijden voor sportwagens, formulewagens en toerwagens in de klassen ADAC GT Masters, de Formule ADAC en de meer dan 50 auto's tellende (!) Kampf der Zwerge (Strijd der Dwergen). Dat belooft een weekend met interessante startvelden en spectaculaire races.

De impact en de kracht van de ADAC GT Masters is nauwelijks te omschrijven. De vele technisch gelijkwaardig afgestelde supersportauto's, de actievolle sprintraces en gevechten op het scherpst van de snede hebben racefans in Duitsland op de banken weten te krijgen. In het tweede weekend van mei komt het GT-geweld naar Circuit Park Zandvoort en dat belooft weer veel 'gedonder in de duinen'.

adac gt masters 02 500x333

Met een startveld van zeker 24 krachtige GT's, kan het publiek zich voorbereiden op een sensationele strijd in de Zandvoortse duinen. Meer dan 13.000 pk's worden bij het doven van de rode lichten los gelaten richting de Tarzanbocht. De strijd in de ADAC GT Masters is hevig, waarbij de coureurs volop strijden om elke centimeter asfalt. De strijdwapens zijn niet de minste, met exclusieve supercars als de Chevrolet Camaro, Lamborghini Gallardo, Mercedes-Benz SLS AMG, BMW Z4 GT3, McLaren MP4-12c, Chevrolet Corvette, Porsche 911 GT3-R en Audi R8 LMS Ultra.

adac gt masters 01 500x333

In 2012 was de ADAC GT Masters al eens te gast op Circuit Park Zandvoort. Toen verdedigden Simon Knap en Jeroen den Boer de Nederlandse eer met verve, door de zondagrace te winnen. Ook voor de GT-strijd van dit jaar is de kans zeer groot dat het Wilhelmus zal klinken. Zo verschijnt Jeroen Bleekemolen aan de start met een Chevrolet Corvette GT3 en racet Jaap van Lagen met een Porsche 911 GT3-R. Lamborghini-specialist Peter Kox is eveneens van de partij. De snelle coureur uit Eindhoven verschijnt op de grid met, bijna vanzelfsprekend, een Lamborghini Gallardo. Ook binnen de gentlemen-klasse kan er Nederlands succes verwacht worden, met Wolf Nathan achter het stuur van een Porsche 911 GT3-R.

adac gt masters 04 500x333

Voor alle informatie over dit fraaie evenement: www.circuit-zandvoort.nl