Download de KNAF app

Debutant Max Weering maakt indruk bij de opening van het ACNN seizoen.

Zilhouette cup Max Weering foto Serge Duursma
Op zaterdag 7 April werd op het TT circuit van Assen het race seizoen voor de ACNN geopend. Het warme voorjaars zonnetje en de drive van alle teams om na de lange winterstop weer van start te gaan zorgde voor de goede entourage voor dit evenement. In de wintermaanden was er veel getest en door een aantal nieuwe rijders snelle tijden op de klokken gezet. De grote vraag was kunnen deze debutanten het ook waar maken in de race?

Één van die debutanten was Max Weering. Max afkomstig uit de kartsport maakte zijn debuut in de Zilhouette cup. In de tijdtraining zette hij een knappe 2e tijd neer vlak achter de regerend kampioen Bernard Blaak uit Erm. Race 1 finishte Max als eerste gevolgd door Erik Geerts op de 2e plaats en Bernard Blaak als derde. Race 2 zorgde tot de laatste ronde voor veel spanning er werd bumper aan bumper geracet door Max Weering, Erik Geerts, Henk Sijtsma/ Marcel van Schoonhoven en Bernard Blaak. Ook in deze race finishte Max als eerste. Maar deze eerste plaats moest hij inleveren vanwege het veelvuldig overtreden van de tracklimits. Ook Erik Geerts moest zijn podium plaats inleveren vanwege de tracklimits. Gezien het beeld van deze eerste races in de Zilhouette cup lijkt het een spannend seizoen te worden met meerdere kanshebbers.
avenger cup piet hein elderink foto arjan broekhuis naams vermelding verplicht
In de PTC cup was het Rody Kuiper die beide races won en daarbij de PTC kampioen van de laatste jaren Ruben Lohuis voorbleef. Rianne Bergman bewees dat zij de absolute aansluiting naar de top heeft gevonden, zij finishte beide races als tweede, beide keren in de slipstream van Rody. Ruben Lohuis maakte in beide races in de begin fase een fout waarbij de aansluiting met het leidende koppel verloor. Achter het leidende trio werd de strijd gestreden door Noah Hermans en Roy Haak. Het lijkt erop dat deze coureurs ook de aansluiting hebben gevonden naar de top van deze cup.
Ooperon cup Auke Wiegers Daniel Meenderink foto Serge duursman
De Ooperon cup was het feest der hereniging, diverse coureurs die een uitstapje gemaakt hadden naar een andere klasse of tijdelijk gestopt waren stonden weer aan de start en deden direct mee voor de podium plaatsen. De Ooperon Rookie cup is goed gevuld met een aantal coureurs die in 2018 het vak gaan leren en een leuke strijd lieten zien. De gevestigde orde hield goed stand in deze eerste confrontatie. Het was regerend kampioen Dimitri van der Spek die de eerste race won en de tweede race werd overtuigend gewonnen door het duo Auke Wiegers/ Daniel Meendering.
PTC cup Rody kuiper op kop foto serge duursma
De DTC cup werd gedomineerd door het team Jan Peter van Leeuwen en zijn neef Martijn van Leeuwen. Jan Peter laat zijn neef Martijn (afkomstig uit de kartsport) kennis maken met het racen op een lang circuit.
In de AVENGER cup is de eerste race gewonnen door Andre Rombout en de tweede race door Piet Hein Elderink.

De volledige uitslagen kunt u vinden op de website www.acnn.nl. De tweede clubrace van de ACNN zal verreden worden op 6 mei TT-circuit van Assen. De toegang is gratis.