Download de KNAF app

Herhaalt Rody Kuiper zijn huzaren stukje op 6 Mei?

rody kuiper op kop
Op 6 mei wordt op het TT circuit van Assen de tweede race verreden bij de ACNN. De grote vraag is of de PTC cup coureur Rody Kuiper zijn huzaren stukje uit de eerste race kan herhalen. Bij de eerste race wist deze talentvolle PTC coureur beide races op zijn naam te schrijven. Hij verraste daarbij het team van Lohuis Autosport met onder andere regerend kampioen Ruben Lohuis en Rianne Bergman.

Debutant Max Weering maakt indruk bij de opening van het ACNN seizoen.

Zilhouette cup Max Weering foto Serge Duursma
Op zaterdag 7 April werd op het TT circuit van Assen het race seizoen voor de ACNN geopend. Het warme voorjaars zonnetje en de drive van alle teams om na de lange winterstop weer van start te gaan zorgde voor de goede entourage voor dit evenement. In de wintermaanden was er veel getest en door een aantal nieuwe rijders snelle tijden op de klokken gezet. De grote vraag was kunnen deze debutanten het ook waar maken in de race?

Zaterdag 7 April opening seizoen 2018 met 1e clubrace ACNN op TT-circuit Assen

p ptc
Het is het 14e jaar dat de Autosport Competitie Noord Nederland (ACNN) 8 races op jaarbasis organiseert. Het concept is in al die jaren niet verandert “Racen voor een betaalbaar budget”. De reglementen zijn zodanig opgezet dat de kwaliteiten van de coureurs het verschil maken en niet de auto. De opbouw van de diverse cups is zodanig dat een beginnend coureur kan doorgroeien naar gelang van zijn ervaring.

Eerste ACNN-endurance succesvol en krijgt een vervolg

5uAssen start
Aan het eind van de 5 Uur van Assen begon het er nog om te spannen, maar toen na vijf uren racen de zwart-witgeblokte vlag werd gezwaaid, waren het Sipke Bijzitter (Haulerwijk) en John den Hollander (Mijdrecht) die deze eerste endurance-race van ACNN op hun naam schreven. De equipe Erik Geerts (Deventer) en Toon Rutgers (Voorst) kwam anderhalve minuut te kort. Beide equipes reden in een Zilhouette, zodat de overall eindstand, tevens die van de Zilhouette klasse werd. In de Divisie 2 (tot 2500cc) zegevierden Reind Boone (Enschede) en Henk Grendel (Zwartsluis), terwijl in de lichte toerwagenklasse PTC de zege naar Alan Looms (Eext) Bob Herber (De Bilt) ging.

5 Uur van Assen gaat komende zondag 1 februari niet door

pitstop
De autorace 5 Uur van Assen gaat komende zondag niet door. Reden is dat er op dit moment nog zoveel sneeuw op het asfalt en in de bermen ligt, dat het houden van een race niet verantwoord is. In de nacht van donderdag op vrijdag viel ongeveer 10 centimeter sneeuw in Assen. Ondanks zon en temperaturen boven het vriespunt, lag er zaterdag nog teveel sneeuw om groen licht te geven voor de race van komende zondag.