Download de KNAF app

Aanmelding voorselectie FIA Institute Young Driver Excellence Academy gestart

fia2-comp
Zoals in de vorige editie van KNAF Fast News gemeld, heeft de FIA een van de zes voorselecties voor de FIA Institute Young Driver Excellence Academy 2015 toegewezen aan Nederland. Inmiddels hebben de 23 ASN's die onder de regio Noord- en Oost-Europa vallen en waarvoor de KNAF de voorronde organiseert, een uitnodiging ontvangen om hun kandidaten voor 29 september aan te melden.

De wereldwijde selectieprocedure voor de FIA Institute Young Driver Excellence Academy 2015 vindt dit jaar plaats in zes verschillende landen, waarbij de FIA de KNAF als overkoepelende autosportorganisatie van Nederland gevraagd heeft als gastheer op te treden voor de regio Noord- en Oost-Europa. Iedere ASN (Autorite Sportive Nationale) mag één talent van tussen de 15 en 23 jaar afvaardigen dat al bewezen heeft over de juiste kwaliteiten te beschikken. Inmiddels zijn alle 23 ASN's die binnen de regio Noord- en Oost-Europa vallen door de KNAF geïnformeerd en uitgenodigd hun kandidaten voor 29 september aan te melden.
13984592495_53209fe 1f 5_k

De door de KNAF te organiseren voorselectie wordt gehouden van 28 tot en met 31 oktober waarbij als locatie is gekozen voor het ANWB Test- en Trainingscentrum in Lelystad. De intensieve vierdaagse training en opleiding moet per regio uiteindelijk één of twee kandidaten opleveren die doorstromen naar een uit vijf sessies bestaande Masterclass. Via een wild card systeem wordt de FIA Institute Young Driver Excellence Academy 2015 aangevuld tot tien. Na een succesvolle afronding van de opleiding mogen zij zich gecertificeerd road safety trainer noemen. De FIA Insitute Young Driver Excellence Academy is niet primair op raceprestaties gericht. Het FIA Institute concentreert zich met dit programma vooral op zaken als optimaliseren wagenbeheersing, uitstraling, presentatiecapaciteiten en fysieke en mentale kracht. De doelstelling luidt het kweken van ambassadeurs voor de autosport én voor het FIA Action for Road Safety Programme, waarin het bevorderen van de verkeersveiligheid centraal staat.
14610500841_d 949444a 43_z

Aanmelden Nederlandse rijders/rijdsters Nederlandse rijders/rijdsters die aan de criteria voldoen (klik hier) en interesse hebben om de KNAF en Nederland te vertegenwoordigen bij de voorronde in Lelystad, kunnen zich aanmelden door dit formulier in te vullen en te sturen naar: m.vanwesenbeeck@knaf.nl. De aanmelding sluit 29 september.