Download de KNAF app

2020 wordt een legendarisch jaar op Circuit Zandvoort

Circuit Zandvoort presenteert een ijzersterke kalender voor 2020, waarbij alle fans van spannende autosport volop kunnen genieten. Het jaarprogramma biedt daarnaast een mooie selectie van familie-activiteiten en is er aandacht voor entertainment en lifestyle.

 

Terugkeer van Formule 1 op een legendarische locatie
Het absolute hoogtepunt van het 2020-seizoen wordt ongetwijfeld de terugkeer van de Formule 1 op Circuit Zandvoort. 35 jaar na de laatst verreden F1-race, is het iconische duinencircuit op 1, 2 en 3 mei 2020 gastheer van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Het weekend belooft een bijzondere beleving te worden van start tot finish, met naast een boeiend raceprogramma (waarbij het FIA Formula 2 Championship, FIA Formula 3 en Porsche Supercup in actie komen), ook speciale optredens en activiteiten, die het Dutch GP weekend tot het ultieme racefestival maken. Meer informatie over dit geweldige weekend is te vinden op www.dutchgp.com.

Het circuit van Zandvoort wordt niet alleen geroemd vanwege het uitdagende circuittraject, maar ook om de speciale geschiedenis. Tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort (vrijdag 4 t/m zondag 6 september) maken de bezoekers een reis terug in de tijd met een rijkelijk gevuld driedaags programma. Bezoekers worden bijvoorbeeld getrakteerd op races met historische Formule 1-auto's, maar ook wedstrijden met historische GT’s, touringcars en youngtimers. Ook de populaire FIA Historic Formula 3 European Cup is van de partij, net als één van de grote publieksfavorieten: de Historic Formula 2. Nieuw bij deze 9e editie van de Historic Grand Prix, is de komst van de Aston Martin Masters Endurance Legends met legendarische LMP prototypes en GT’s die van 1990 tot 2015 deelnamen aan Le Mans en aanverwante kampioenschappen zoals de ELMS en de ALMS. Deze uiterst snelle machines van recente historie leggen daarmee de link met het moderne heden.

Persbericht Kalender 2020 Essay 4 ADAC GT Masters

Supercars strijden om zege op vernieuwd circuit
De winter van 2019-2020 wordt op Circuit Zandvoort benut om het circuittraject te vernieuwen naar de officiële FIA Grade 1-licentie. Hoewel de layout nagenoeg ongewijzigd blijft, wordt het circuit op diverse punten toch flink gemodificeerd. Niet alleen lijkt dit meer spektakel op te gaan leveren voor de Dutch Grand Prix, maar ook voor de indrukwekkende GT3 supercars van de GT World Challenge Europe (vrijdag 26 t/m zondag 28 juni) belooft deze upgrade voor extra uitdagingen te zorgen. Dit toonaangevende kampioenschap zorgt voor een stevige competitie tussen supercars als de Aston Martin Vantage GT3, Audi R8, Bentley Continental, Lamborghini Huracan, Ferrari 488 GT3 en Mercedes-AMG GT3. Ook de GT4 European Series is onderdeel van het weekend, net als de Porsche Carrera Cup Benelux, Formula Renault Eurocup en de Mazda MX-5 Cup.

Een geliefd evenement is het ADAC GT Masters weekend (vrijdag 21 t/m zondag 23 augustus). Hierbij komt het sterkste nationale kampioenschap van de GT-racerij in actie: de ADAC GT Masters, met bijna 30 GT3 supercars. Daarnaast bieden ook de andere series uit het programma, waaronder de ADAC TCR Germany, ADAC Formule 4 en ADAC GT4 Germany, volop actie op het circuit. De Porsche Carrera Cup Deutschland, de snelste merkencup van Duitsland, maakt het programma compleet.

Persbericht Kalender 2020 Essay 5 British Race Festival

Lifestyle- en thema-evenementen
Voor liefhebbers van Britse auto’s en andere indrukwekkende ‘premium cars’ biedt de kalender het weekend van 4 en 5 juli met het British Race Festival. Een gecombineerd programma met races en ‘vrij rijden’-sessies zorgt voor volop vermaak op het circuit, terwijl in de paddocks verschillende merkclubs te zien zijn en verschillende kraampjes en exposanten kunnen worden bezocht.

Andere populaire lifestyle- en thema-evenementen, waaronder AutoMaxx Streetpower, American Sunday, Historische Zandvoort Trophy en RPM Live maken ook deel uit van het 2020-programma, net als de flitsende Supercar Sunday.

Sporten
De veelzijdigheid van Circuit Zandvoort als evenementenlocatie is ook in 2020 terug te zien in een aantal non-motorsport activiteiten, waaronder de Zandvoort Circuit Run (zondag 29 maart) en Cycling Zandvoort (zaterdag 13 & zondag 14 juni).

Meer informatie over de evenementen is te vinden op de website van Circuit Zandvoort (www.circuitzandvoort.nl).

Kalender Circuit Zandvoort 2020
07 maart Final 4, Zandvoort Reborn
08 maart HARC Historic 250
15 maart AutoMaxx Streetpower
29 maart Zandvoort Circuit Run
04 – 05 april V-Max Spring Races
11 – 12 april DNRT Paasraces
01 – 03 mei Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix
17 mei JapFest
23 – 24 mei Historische Zandvoort Trophy
23 mei Nationaal Oldtimer Festival
24 mei Supercars & Classics
30 – 31 mei Pinksterraces
01 juni American Sunday
13 – 14 juni Cycling Zandvoort
26 – 28 juni Blancpain GT World Series
04 – 05 juli British Race Festival
11 – 12 juli BRSCC EuroFest
26 juli RPM Live
21 – 23 augustus ADAC GT Masters
28 – 30 augustus Noordzee Cup
04 – 06 september Historic Grand Prix Zandvoort
12 – 13 september Benelux Open Races
19 – 20 september Spettacolo Sportivo
27 september Supercar Sunday
21 november Zandvoort 500
22 november HARC Historic 250

Vetgedrukt: evenementen waarvoor t.z.t. tickets in de voorverkoop te bestellen zijn via de website van Circuit Zandvoort. Van deze evenementen zal verdere invulling van het programma op een later moment bekend worden gemaakt.

Foto's: Chris Schotanus; Essay Produkties