Download de KNAF app

Update status Eurol NK Autocross 2021

Vorige week hebben we jullie laten weten dat er goed nieuws vanuit de gemeente Bronckhorst was m.b.t. de NK in Toldijk. Maar na zonneschijn kan er dus ook regen komen. Want dat hebben we ook, terwijl er ook wel weer positieve berichten te melden zijn. Dus eerst maar even het mindere nieuws dan.

Autosportvereniging Gendringen heeft van de gemeente Oude IJsselstreek slecht nieuws ontvangen. Omdat de gemeente (nog) niet weet wat de Coronaregels worden vanaf 14 augustus, kan de gemeente nu geen vergunning afgeven. Er zijn volop gesprekken met de gemeente geweest en wij danken de gemeente Oude IJsselstreek voor het mee denken. Maar wij en ASVG kunnen en willen niet langer wachten en willen duidelijkheid verschaffen voor jullie allemaal en ook voor ons zelf. Helaas gaan NK 3 en 4 op 14 en 15 augustus a.s. in Gendringen NIET door.
Maar wat is dan het goede nieuws? We hebben niet stil gezeten de afgelopen dagen en we hebben ACC Geffen bereid gevonden om twee NK wedstrijden te organiseren. Dus NK 4 en 5 worden nu gehouden op 11 en 12 september in Rosmalen. Vanaf deze plek danken wij ACC Geffen voor het meedenken in deze situatie en jullie voor het feit om je weer flexibel op te stellen. Uiteraard zijn we met z’n allen afhankelijk van de medewerking van de gemeente.
Door bovenstaande oplossing kunnen we ons weer richten op de wedstrijden en de vragen beantwoorden die de afgelopen weken bij ons zijn binnen gekomen. We hopen hieronder een antwoord te geven op alle vragen.

WANNEER KOMT DE 2E BETALING?
Deze week ontvangen jullie het betalingsverzoek voor de tweede betaling. Omdat er 1 NK minder gereden wordt dit jaar komt de 2e betaling op € 275,00. In het totaalbedrag van € 870,00, zitten voor elke wedstrijd 5 entreebewijzen en een parkeerticket. Omgerekend is dat per wedstrijd € 174,00. (dit is inschrijfgeld, entree en parkeer kosten). Door het wegvallen van publiek en de inkomsten hieruit is dit bedrag echt nodig om het NK financieel rond te krijgen.

MAAR IK HEB HELEMAAL GEEN 5 ENTREEBEWIJZEN NODIG?
Deze opmerking is een aantal keer bij ons binnengekomen. Wij kunnen hier geen uitzondering op maken, deze entreebewijzen zijn na volledige betaling jullie bezit en mogen jullie weggeven aan bijvoorbeeld relaties en sponsoren of verkopen.

TOT WANNEER KAN IK ME AFMELDEN VOOR HET NK?
Afmelden kan tot 26 juli voor het volledige kampioenschap, het totaal (betaalde) bedrag minus € 75,00 administratie kosten wordt dan terug gestort.


TOT WANNEER KAN IK MIJN REGISTRATIE WIJZIGEN NAAR EQUIPE?
Dit kan tot 26 juli ’21.

WAT GEBEURT ER MET HET BETAALDE BEDRAG ALS EEN NK NIET DOORGAAT WEGENS BIJVOORBEELD HET NIET VERKRIJGEN VAN EEN VERGUNNING?
Je ontvangt dan € 160,00 per NK wedstrijd retour. Waarom geen € 174,00? Horen we jullie denken, er zijn kosten gemaakt, van het totaalbedrag houden we de € 75,00 administratie kosten in, dan kom je op het bedrag van € 160,00.

HOEVEEL MONTEURS/INTRODUCEES MAG IK MEENEMEN NAAR TOLDIJK?
We hebben overleg gehad met de organisatie van Toldijk. Het is een besloten sportwedstrijd. Maar elke rijder mag 7 monteurs/introducees (dus in totaal 8 personen per team) meenemen. Kinderen vanaf 12 tellen mee. Jullie hebben voor 5 betaald, dus jullie krijgen nog de mogelijkheid om 3 entreetickets bij te kopen. Hoe? Hier krijgen jullie nog een mail met instructies over.

IK RIJ ALLEEN OP ZONDAG, BEN IK DAN VERPLICHT OM OP VRIJDAG TE KOMEN?
Nee dat hoeft niet. Toegang tot het terrein is op 3 momenten:
- Vrijdag 30 juli van 9:00 tot 24:00 uur
- Zaterdag 31 juli van 6:30 tot 9:00 uur
- Zondag 1 augustus van 6:30 tot 9:00 uur

IS EEN CORONATOEGANGSBEWIJS VERPLICHT?
Ja dat is verplicht, je moet bij de entree een coronatoegangsbewijs kunnen tonen. Dit kan een negatieve testuitslag zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona.

HOE KOM IK AAN EEN CORONA TOEGANGSBEWIJS?
Zie hiervoor de site: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs
Er zullen ongetwijfeld nog veel meer vragen zijn, maar wij hopen dat jullie begrijpen dat wij in een zeer korte tijd alles moeten regelen nu, dus vragen zoals, wanneer krijg ik mijn startnummer? Waar krijg ik mijn wagenpasport etc zullen de komende week via de mail beantwoord worden.
We vertrouwen erop dat jullie begrijpen dat het voor ons enorm schakelen is geweest om steeds maar weer een nieuw plan bedenken. Vorige week zonk de moed ons aardig in de schoenen. Maar we hebben besloten om er voor te gaan, en we hopen jullie ook! Als we er met z’n allen de schouders onder zetten kan het Eurol NK Autocross met 5 wedstrijden op het programma een mooi kampioenschap worden. Door omstandigheden kunnen we er helaas geen zes van maken.

Hopelijk laten jullie ons niet in de steek en gaan we voor een mooi Eurol NK Autocross 2021!

Met sportieve groet,
SONAK