Download de KNAF app

Uitleg wachtlijst - Eurol/VEKA NK Autocross 2014

Nu het autocross seizoen al goed op gang gekomen is, willen we als het gaat om het Eurol/VEKA Nederlands Kampioenschap 2014 graag nog even de werking van de wachtlijsten uitleggen. Dit omdat we in de wandelgangen allerlei verhalen horen die niet op juistheid gebaseerd zijn.

Wachtlijst
De geregistreerde rijders welke op de wachtlijst van hun klasse staan hebben een volgorde nummer meegekregen. Dit volgorde nummer is het doorschuif nummer waarbij geldt dat degene met het laagste nummer als eerste doorschuift.

Doorschuiven is alleen mogelijk als niet alle geregistreerde rijders van diezelfde klasse op de wedstrijddag zelf ingeschreven zijn. Dit is pas officieel bekend om 8:00 uur op de wedstrijddag.

Als er rijders zijn die zich al voor de wedstrijd afgemeld hebben krijgen de wachtlijst rijders die dan al in aanmerking komen om deel te nemen positief bericht (via de mail) dat er deelgenomen kan worden aan de wedstrijd. Dus collega rijders, als je niet gaat rijden, graag afmelden via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bij een volgende wedstrijd kan het zo zijn dat wel alle geregistreerde deelnemers er zijn waardoor niemand van de wachtlijst kan deelnemen.

Dit houdt in dat als een geregistreerde deelnemer (geen wachtlijst registratie) een wedstrijd niet kan deelnemen hij of zij zich geen zorgen hoeft te maken dat er aan een volgende wedstrijd in dit seizoen niet kan worden deelgenomen. Een rijder die niet op de wachtlijst staat en een keer niet kan/wil deelnemen zal dus niet op de wachtlijst geplaatst worden. Deze rijder blijft dus het hele seizoen recht houden op deelname aan de NK wedstrijden.

Voor de rijders op de wachtlijst:

  • Je moet je voor de betreffende wedstrijd(en) inschrijven en alle procedures volgen zoals beschreven in het reglement (keuren / inschrijven e.d.);
  • Als je geen gebruik maakt van de mogelijkheid om deel te nemen, word je voor de volgende wedstrijd lager op de wachtlijst geplaatst;
  • Kun je de eerste wedstrijd niet rijden, en besluit je om dan de rest van het kampioenschap ook niet deel te nemen, dan ontvang je het volledige inschrijfgeld retour, mits schriftelijk aan de SONAK bevestigd;
  • Voor de niet gereden wedstrijden ontvang je het betaalde inschrijfgeld retour. Indien je diverse wedstrijden geen gebruik maakt van de mogelijkheid om te rijden terwijl dit wel kan, dan wordt het inschrijfgeld niet teruggestort.

Wij vertrouwen erop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben,

Met vriendelijke groet,
SONAK