Download de KNAF app

Sectie Autocross geeft eerste TC-Workshop

Om de kennis van de Technische Commissarissen up-to-date te houden, organiseerde de Sectie Autocross als eerste van de bij de KNAF aangesloten secties een TC-Workshop. Een initiatief dat gezien het succes zeker navolging gaat krijgen.

Technische Commissarissen hebben te maken met moderner wordende technieken en veranderende regelgeving in de autosport. Het is dan ook van belang dat een TC-er af en toe teruggaat naar de schoolbanken. Voorheen volgden de Technische Commissarissen de Reglemententraining gelijktijdig met de andere autocrossofficials. De Sectie Autocross nam het initiatief om een eigen training speciaal voor TC-ers te ontwikkelen en gaf onlangs de eerste workshop.

De training was niet in de vorm van een saaie theorieochtend met de neus in de boeken, maar werd door de bestuursleden Roel Brussen en Gerard Roeterdink gehouden in een keurige werkplaats. Hierin was van iedere klasse een praktijkauto aanwezig, zodat de garage goed gevuld was met voorbeelden.

De groep werd daarbij opgesplitst in kleinere groepjes en iedere auto werd wisselend door een groepje TC-mensen bekeken en gekeurd. Hierbij had iedereen uiteraard de beschikking over het KNAF Autosport Jaarboek en de Autocross Reglementen, zodat de TC-mensen hun bevindingen aan de hand van de reglementen konden toetsen. Deze "Hands-On" benadering zorgde voor onderlinge discussies, die tenslotte onder het genot van een kop koffie gezamenlijk werden nabesproken.

Gebleken is dat iedereen die aan deze training heeft deelgenomen het als heel nuttig en leerzaam heeft ervaren. Een van de conclusies was, dat het hoe dan ook goed is om eens een ochtend of middag met collega TC-ers kennis te maken en over diverse zaken bij te praten.

Dit goede initiatief van de Sectie Autocross zal dit jaar worden overgenomen door andere secties. De HTC-ers (Hoofd Technisch Commissaris) van de Sectie Autorensport hebben al een bijeenkomst gehad om de verschillende trainingsvormen te bespreken.