Download de KNAF app

Registraties Eurol/VEKA NK Autocross 2018 bekend

eurol vk nk autocross logo 01

In Houten bij het hoofdkantoor van de KNAF ontplofte zo ongeveer de server nadat de Eurol/VEKA NK Autocross registratie net een kwartier gestart was. De paniek sloeg toe, zeker omdat er de zaterdag voorafgaand aan de registratiestart een gedegen test gedaan is. Een week na deze valse start werd er een gefaseerde registratie periode opgestart, welke vlekkeloos verliep. Daarom zijn we blij dat we eindelijk de definitieve registraties naar buiten kunnen brengen.

De Divisie V is aan een enorme groeispurt begonnen en met 53 registraties mogen 45 rijders de strijd met elkaar aangaan in de twee geplande selectiewedstrijden. Op zondag 8 april starten we in Keyenborg de eerste selectiewedstrijd. Precies twee weken later, in Gersloot op 22 april, volgt de laatste wedstrijd en weten we wie de 45 direct geplaatste rijders zijn die in de Divisie V voor de Nederlandse titel kunnen gaan.
Bij de toerwagenklasse zien we dat er komend seizoen 4 rijders uit de top-10 van afgelopen seizoen niet meer geregistreerd zijn. Ondanks deze tegenvaller zijn er zoveel registraties voor deze klasse binnengekomen dat er 4 op de wachtlijst plaats hebben moeten nemen. In de Keverklasse en de Sprintklasse 1600 is er ook sprake van een wachtlijst. In beide klassen is er 1 rijder die hierop staat. De Sprintklasse 2000 is met 41 registraties de op 2 na grootste klasse en blijft erg stabiel.

De Superklasse is komend seizoen niet zo hot als afgelopen seizoen. Maar met precies 30 registraties is het nog steeds een erg mooi deelnemersveld. De meest trouwe klasse van de afgelopen jaren is de juniorklasse. Eigenlijk al jaren precies 30, of zelfs meer, deelnemers en daarom valt het extra op dat er komend seizoen slechts 23 aan de start zullen verschijnen.

In de bovenstaande tekst hebben we de registraties dan ook even kort samengevat. Ben je nieuwsgierig welke namen er bij al deze cijfertjes horen? Klik dan hier voor de registratielijst.

Wij gaan ervan uit jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben,

Met vriendelijke groet,
SONAK