Download de KNAF app

Registraties Eurol/VEKA NK Autocross 2016 bekend

eurol vk nk autocross logo-01
Bij de SONAK en het Federatiebureau van de KNAF was het de afgelopen weken een gekkenhuis. De registraties voor het Eurol/VEKA NK 2016 waren er volop en dit heeft erin geresulteerd dat er voor slechts 2 van de 7 NK-klassen definitieve deelnemerslijsten zijn opgesteld waarbij iedereen die zich heeft geregistreerd van start kan gaan op de wedstrijddag.

Voor de Superklasse en de Toerwagenklasse zijn er teveel registraties binnengekomen. In deze klassen staat 1 rijder op de wachtlijst in afwachting van zijn deelname.

Voor de Divisie V, Sprint 1600 en de Juniorklasse verliep het registratie proces soepel, alleen bleek in deze klassen dat het maximaal aantal registraties ruimschoots werd overschreden.
Het aantal registraties voor de Divisie V stopte op 51, waarvan er 15 rechtstreeks geplaatst zijn. De overige 36 zullen in 2 selectiewedstrijden moeten strijden voor de 30 overgebleven plaatsen voor rechtstreekse plaatsing. Bij de Sprint 1600 bleek de teller qua aantal registraties ook op 51 gestopt te zijn en zijn 18 rijders zeker van rechtstreekse plaatsing. De 33 rijders die er nu over zijn zullen ook via de 2 selectiewedstrijden moeten strijden om de voor hun beschikbare 27 plaatsen te bemachtigen.
Verrassend genoeg zit ook de juniorklasse enorm in de lift komend seizoen. Met 38 registraties, waarvan er 8 rijders rechtstreeks geplaatst zijn, blijven er 30 jongelingen over die bij de selectie wedstrijden moeten gaan strijden voor de resterende 22 plaatsen om rechtstreekse plaatsing alsnog af te dwingen.

De 2 selectie wedstrijden staan inmiddels gepland en wel op 10 april in Aalten en op 24 april in Keijenborg. Van de rijders die zich niet weten te plaatsen mogen, op volgorde van hun behaalde puntenaantal, besluiten om vrijwillig op de wachtlijst terecht te komen. Echter is de wachtlijst per klasse begrenst op maximaal 5 deelnemers.

Uiterlijk een week voor de eerste kwalificatiewedstrijd krijgen alle rijders die voor deze kwalificatie wedstrijden in aanmerking komen een extra reglement waarin precies wordt uitgelegd hoe de puntentelling etc. in zijn werk gaat. Het concept voor dit reglement is inmiddels klaar en wordt de komende tijd gecontroleerd op eventuele fouten.

Klik op onderstaande link voor de registratielijst:
Registratielijst NK Autocross 2016

Wij gaan ervan uit jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben,

Met vriendelijke groet,
SONAK