Download de KNAF app

NK Autocross van start met eerste selectiewedstrijd in Keijenborg

eurol vk nk autocross logo 01
Beste autosportliefhebbers,

Aan de drukke tijd van voorbereidingen is eindelijk een einde gekomen en gaan we ons opmaken voor de start van een nieuw Eurol/VEKA NK Autocross seizoen. De 1e selectiewedstrijd voor het Eurol/VEKA NK Autocross staat a.s. zondag op de agenda, we zijn te gast bij de HACC in Keijenborg.

Waarom Selectiewedstrijden?

De SONAK heeft het aantal deelnemers in de diverse klassen begrensd per NK-wedstrijd. In het verleden werd er een wachtlijst gehanteerd op volgorde van registratie. Dit vonden zowel wij als de rijders oneerlijk. Vandaar dat bij een overschrijding van 5 of meer geregistreerde rijders gestreden moet worden voor directe plaatsing voor het Eurol/VEKA NK Autocross 2018.

Puntentelling
Per selectiewedstrijd staan er 3 manches op het programma. Aangezien we 2 wedstrijden hebben, tellen in totaal 6 manches mee voor de totaaltelling. Het slechtste resultaat van een manche zal als schrapresultaat gebruikt worden. Dit mag ook een 0 resultaat zijn mits deze niet is voortgekomen uit een diskwalificatie. Wanneer een rijder minimaal 1 doorkomst heeft wordt deze rijder voor die selectiewedstrijd beloont met 15 bonuspunten. Deze punten worden niet geschrapt.
De gehanteerde puntentelling is zoals bij de manches tijdens de NK-wedstrijden.
1. 20 punten
2. 17 punten
3. 15 punten
4. 14 punten
5. 13 punten etc etc
Er worden geen finales gereden.

De start van de selectiewedstrijden staat gepland om 10:00 uur.
Klik hier voor het Bijzonder Reglement voor de 1e selectiewedstrijd in Keijenborg.

Graag tot ziens in Keijenborg.

Groet,
SONAK