Download de KNAF app

Iets verderop!!!!

Vanaf 1978 (37 jaar lang!) is er door het Loenens Auto team jaarlijks een Autocross georganiseerd in het Veluwse dorp Loenen. Maar dit jaar helaas niet. Ten grondslag hieraan liggen diverse redenen. Europese (melk)wetgeving maakt grondeigenaren terughoudend. Jaarlijks aanvullende wettelijke voorschriften van overheden op basis van gegarandeerde veiligheidsvoorzieningen als wel achteraf ingediende bezwaren tegen afgifte van de benodigde vergunning maakt het organiseren niet gemakkelijker. Hoewel de vergunning voor dit jaar wel is afgegeven, toch geen cross in Loenen. Gelukkig is er een alternatief gevonden en organiseert het Loenens Auto Team dit jaar wel weer een internationale KNAF wedstrijd die meetelt voor de Europokal. Echter IETS VERDER OP.

Tekst: LAT'77

Al jaren wordt de LAT ondersteund door leden en helpers uit de provincie Zeeland. In samenwerking met hen wordt er op 12 & 13 september een wedstrijd georganiseerd in de directe omgeving van Eindewege (gemeente Goes), ca. 199 km vanaf de thuisbasis Loenen. Al jaren zijn de Zeelanders vaste gasten van Camping de Marshoeve in Loenen en hierdoor besmet geraakt met het Autocrossvirus. Vele leden en helpers uit Loenen en omgeving hebben ook hun medewerking toegezegd om daar aanwezig te zijn om alles soepel te laten verlopen. Wat voor de deelnemers wel iets geheel anders is dat ze gaan rijden op klei (stoppelland) in plaats van de Loenens zandgronden (grasland).

Het programma ziet er als volgt uit:
Internationaal Autocross Weekend op 12 en 13 september

Dit weekend verwelkomt LAT 77 voor de 26ste keer crossers uit binnen- en buitenland tijdens het Internationaal Autocross Weekend. Zij strijden om de Europokal. Beide dagen wordt afgesloten met een rijdersbal in de feesttent.

Vrijdag gaat het terrein om 17.00 uur open. Bezoekers kunnen dan getuige zijn van de veiligheidskeuring van de crossauto's die meerijden om de Europokal.
Zaterdag gaan de poorten om 9.00 uur weer open voor het "Europokal" autocrossspektakel. Om de Europokal zal gestreden worden in 10 verschillende klassen plus een Juniorklasse. In de juniorklasse kan men deelnemen vanaf het kalenderjaar dat hij/zij 14 jaar wordt en in het bezit is van een jeugdlicentie van de KNAF. Ook is er ruimte vrijgemaakt voor een "regionale klasse". Om ca. 18.00 verwachten wij de finales te kunnen afsluiten.
Zondag: De slotdag staat in het teken van totaal 12 finales. In de laatste Super Super finale zullen de twee beste coureurs van elke (Europokal) klasse het twintig ronden lang tegen elkaar opnemen. Zondag gaat het terrein net als zaterdag om 9.00 uur open.

Prijzen en informatie
De entree per dag bedraagt 15.00 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen. Ook wij verstrekken geen alcoholische drank aan personen beneden de leeftijd van 18 jaar. GRATIS 18+ alcohol bandjes zijn na legitimatie beschikbaar.
Voor prijzen en overige informatie kijk op: www.lat77.nl

Locatie

Sabbingedijk – Wolphaartsdijk – Eindewege > Gemeente Goes

Toekomst
Bestuur en leden zijn erg onder de indruk van alle reacties die zij ontvangen hebben op het niet doorgaan van de cross in Loenen; "Onbegrijpelijk, jammer, we zullen het missen, ik kom naar Goes" enz. enz. Dit steunt hen extra om zich maximaal in te zetten om volgend jaar weer een wedstrijd in Loenen te kunnen organiseren. De vergunning daarvoor is afgegeven. Er zijn contacten met de Gemeente op het gebied van grondcompensatie. Voor dit evenement hebben wij ca. 15 HA nodig dus!!! Mocht iemand grond ter beschikking hebben mag deze zich bij een van de bestuursleden melden.