Download de KNAF app

GEEN NK Autocross in 2020

De updates van de overheid volgen elkaar in rap tempo op. Dagelijks zijn er wijzigingen in de bestaande maatregelen. Wat vast staat is, geen evenementen met vergunningsplicht tot 1 september 2020. Wedstrijden georganiseerd onder de Sectie Autocross van de KNAF moeten voldoen aan die vergunningsplicht. Dit houdt in dat er geen autocrossevenementen georganiseerd mogen worden.

Dit maakt dat wij als Sectie Autocross samen met de KNAF een besluit hebben genomen over dit autocrossseizoen.

In 2020 is er geen Nederlands Kampioenschap Autocross.

Geen NK,  want als er na 1 september weer gereden mag worden dan zouden er maximaal 2 wedstrijden gereden kunnen worden. Dit is geen acceptabel aantal voor ’n Nederlands kampioenschap.

Deze beslissing is genomen om duidelijkheid te geven. Er komen zowel bij de KNAF, als bij de sectie en SONAK vragen binnen over hoe nu verder. De SONAK informeert de NK inschrijvers zo spoedig mogelijk.

Het Bestuur Sectie Auto Cross is zich ervan bewust dat deze boodschap stevig binnenkomt. Wij hadden graag een veel positiever bericht gepost.

Wij zijn van mening dat gezondheid het allerbelangrijkste is voor iedereen. Laten we daar met z’n allen voor gaan. Pas dan kunnen we weer genieten van autocross.


Met vriendelijke groet,
Bestuur Sectie Auto Cross