Download de KNAF app

FIA EK autocross winst Mike Bartelen

Bartelen EKNovaPaka 640
Mike Bartelen heeft in het Tsjechische Nova Paka een prachtige overwinning behaald in de FIA Europees Kampioenschap Autocross. In het hol van de leeuw gaf Bartelen in de finale de voltallige concurrentie het nakijken en pakte zo zijn eerst FIA EK-zege.

Met Nederlandse titels in de Sprint 2000 en Superklasse op zak, zocht Mike Bartelen naar een nieuwe autocross uitdaging. Die vond Bartelen in het FIA Europees Kampioenschap Autocross. Tussen de wedstrijden van het Eurol/VEKA NK Autocross door werd tijd vrijgemaakt om verschillende Europese wedstrijden aan te doen. In 2015 werd voor het eerst een volledig seizoen gereden in de Superbuggy klasse met als resultaat plaats vijf in het eindklassement.

Een EK-overwinning zat er telkens net niet in. Daar is afgelopen weekeinde echter verandering in gekomen. Bartelen reed in het Tsjechische Nova Paka sterke manches en plaatste zich dan ook relatief gemakkelijk voor de semi finales en vervolgens ook voor de finale. Op het bochtige gravelcircuit, met enorme hoogteverschillen een zeer uitdagende baan, wist Bartelen de finale vervolgens ook nog winnend af te sluiten. Het Wilhelmus klonk dan ook speciaal voor de Nederlander en Bartelen werd daarbij door vele landgenoten toegejuicht.

Door zijn winst in Nova Paka is een voorlopige derde plaats in de tussenstand zijn deel. Met nog vijf FIA EK Autocross wedstrijden te gaan, is er nog van alles mogelijk en valt in het weekeinde van 17 en 18 september in het Franse Saint Igny de Vers de beslissing wie de opvolger wordt van de Duitser Bernd Stubbe.

Tekst: Emile Mooreliss/Remco Scheelings
Foto: Emile Moorelisse