Download de KNAF app

Eurol NK Autocross kalender aangepast

De Veronica jingle “herinnert u zich deze nog, nog, nog” blijft maar door ons hoofd schieten. Want het is gewoon al ruim 20 maanden geleden dat we in het zonnige Albergen onze laatste Eurol NK Aurocross reden. En daar zagen we Jeremy Nap, Huub Janssen, Ricardo Otto, Michel Schoenmakers, Ivo Galekop, Gijs Kovac, John Verberk en Kevin van Beek Nederlands kampioen worden. Nog nooit in de lange NK historie bleef een titel zolang gelden. Maar komen er dit seizoen dan eindelijk nieuwe kampioen? Of prolongeren sommige van hun gewoon de titel? Hoezo dan horen we je denken, komt er een NK dit seizoen dan? Yeah, jippie. We durven het eindelijk aan. We presenteren dan ook met trots de update van de Eurol NK Autocross kalender 2021.

Afgelopen weken zijn we blij dat er tegenwoordig pakketten zijn met onbeperkt bellen en data. Want de hoeveelheid die we als SONAK gebruikt hebben voor onderling overleg is aardig opgelopen. Ook met de clubs is er intensief overleg geweest na de persconferentie van 4 juni jongstleden. Tijdens deze persconferentie werd voorzichtig aangekondigd dat er weer meer mogelijk wordt na 30 juni 2021. Ook dankzij de steun van de KNAF en NOC/NSF hebben we het voor elkaar gekregen dat het Eurol NK Autocross dit jaar de status topsportevenement heeft gekregen. Ook dat is pas in de laatste weken voor ons een positieve zet geweest om door te gaan, wat ook geldt voor onze mede organisatoren.

Gewijzigde NK kalender 2021
Ook al zijn er nog geen vergunningen verleend, wij beseffen dat we door moesten pakken. Het spelletje dat we, samen met onze mede organisatoren, al jaren spelen blijft in deze roerige tijden toch spannend. Maar nog langer wachten met de bekendmaking van de nieuwe EUROL NK Autocross kalender kunnen we niet meer voor ons houden. Zeker niet nu bekend is geworden dat de FIA EK Autocross wedstrijd in Toldijk door de onzekere omstandigheden niet doorgaat. Vandaar dat we hebben besloten dat de eerste NK data verplaatst worden naar 31 juli en 1 augustus. De eerste marathon NK Autocross ooit. Uit kosten overweging voor de club, en in zeer nauw overleg met LAT’77 en de EK Stichting, leek ons dit een prima oplossing. Dat het niet voor iedereen in zijn of haar agenda zal passen begrijpen we maar al te goed. Het zijn lastige keuzes die we moeten maken, en om het voor iedereen goed te doen gaat ons (helaas) niet lukken.

Na de eerste marathon NK plannen we er gelijk nog één. Ook in Gendringen rijden we op 14 en 15 augustus twee dagen achter elkaar. Hierdoor snoepen we geen extra datum af voor clubwedstrijden in september. Het zal een aparte beleving worden dat we in twee weekenden gewoon al 2/3 van ons kampioenschap er op hebben zitten. Nood breekt wet.

Gersloot staat ook gewoon weer op de kalender. De flexibiliteit van de Friese club stelt ons in staat om de datum 28 augustus, oorspronkelijk voor Rosmalen bedoeld, aan hun te geven. Maar wordt er dan geen NK in Rosmalen gereden? Jazeker wel. Zoals gepland sluiten we het seizoen 2021 daar af en wel op een extra datum namelijk zaterdag 11 september.

 sonak facebook omslagfoto kalender 2021

Maar wat mag er na 30 juni?
Qua voorwaarden hebben we nog geen idee waar we aan moeten voldoen. Met of zonder publiek, daar kunnen we nu nog geen zinnig woord over zeggen. We hopen natuurlijk met. Of gemeentes terughoudend blijven weten we nog niet. Door het naar achter schuiven van NK 1&2 hopen we natuurlijk op meer ruimte in alles. Maar het is en blijft een onzekere periode op dit moment. Dat neemt niet weg dat we niet enthousiast kunnen en mogen zijn toch?

Wanneer kunnen we registreren?
Het betekent dat we de NK registratie zo snel mogelijk zullen openen. Rijders die in 2019 en/of 2020 en/of 2021 een licentie hadden zullen hierover een mail ontvangen als de registratiedatum bekend is. Het beleid dat geldt voor registratie en/of wachtlijsten kunnen we pas in een later stadium bekend maken. Alles wat we willen en kunnen staat met het aantal registraties. Uiteraard hopen we op een mooi seizoen en blijkt onze hoop niet ijdel.

Tot NK autocross in Toldijk op 31 juli.
Blijf ook de komende tijd nog gezond en voor elkaar zorgen.

SONAK

PS.: Voor de oorspronkelijke NK datum in Toldijk op 10 & 11 juli proberen we (mits er belangstelling voor is) een trainingsweekend te organiseren.