Download de KNAF app

De registratie voor het Eurol NK Autocross 2023 zit erop!

Het was voor de SONAK zoals altijd weer een spannende periode. De NK registratie 2023 zit erop. We hebben er heel erg veel zin in. Wij zijn (bijna) klaar voor het Eurol NK Autocross 2023!

In de Divisie V en de Sprintklasse 1600 werden de meeste registraties geteld. Helaas bleven de Kever- en Juniorklasse best ver achter. In beide klassen werden de 20 benodigde registraties niet gehaald. De overige klassen zijn mooi gevuld.

Wat betekent dit voor de Junior- en Keverklasse?

In principe betekend dat er voor de Junior- en Keverklasse geen NK is. Om deze twee klassen nu dan ook maar gelijk te schrappen, vinden wij wel erg cru. Daarom is in goed overleg met het Bestuur Sectie Auto Cross (BSAC) besloten om deze klassen toch te accepteren en niet verloren te laten gaan voor de toekomst. Voor ieder van deze klasse mogen 15 geregistreerde deelnemen aan het NK 2023. Hoe we dat precies gaan doen is nog niet bekend, maar daar wordt hard aan gewerkt. Omdat er voor de Junior- en Keverklasse van ieder maar één groep rijdt vervallen er in totaal 6 starts. Hoe vullen we dat in?

Verhoging aantal deelnemers per wedstrijd Divisie V en Sprintklasse 1600

Dit geeft ruimte om de twee klassen waar de meeste registraties zijn alle registraties te accepteren. Door dit besluit is het niet nodig om selectiewedstrijden te organiseren, die komen dus te vervallen. Wel heeft de SONAK besloten om op de NK wedstrijden een kleine finale toe te voegen voor deze twee klassen.

De SONAK wil in ieder geval de Albergse Cross Club en Stichting Sportevenementen Aalten bedanken voor hun aanmelding om de selectiewedstrijden te organiseren.

Voorlopige registratielijsten

Om precies te kunnen zien wie zich in welke klasse heeft geregistreerd zie hieronder de registratielijsten per klasse:

Superklasse (voorlopige registratielijst)
Sprintklasse 2000 (voorlopige registratielijst)

Juniorbuggy (voorlopige registratielijst)
Sprintklasse 1600 (voorlopige registratielijst)
Keverklasse (voorlopige registratielijst)

Juniorklasse (voorlopige registratielijst)
Toerwagenklasse (voorlopige registratielijst)
Divisie V (voorlopige registratielijst)

Wij vertrouwen erop jullie hiermee voldoende op de hoogte te hebben gesteld en wij wensen jullie alvast een spannend en sportief Eurol NK Autocross 2023 toe.

Met sportieve groet.
SONAK

Kalender 2023