Download de KNAF app

Corona Nieuwsbrief BSAC

Beste clubbestuurders, licentiehouders, officials en anders autocross liefhebbers,

Als je de tsjilpende vogels hoort bij het openschuiven van de gordijnen weet je dat alles weer uit haar winterslaap komt. In de garages van de crossers weet je dan normaal gesproken ook dat de tijd begint te dringen na een veel te lange winter. We zitten echter, door de besluitvorming van ons demissionaire kabinet, alleen nog steeds zonder perspectief op evenementen. We horen en lezen wel dat de burgemeesters van ons land het hoog tijd vinden dat er versoepelingen moeten komen omdat de Nederlandse mens de strijd tegen het virus meer dan beu aan het worden is. Leer er maar mee leven, alleen dat valt met alle beperkingen om ons heen niet mee.

We willen jullie middels deze nieuwsbrief een update geven van een aantal zaken.

Autocross licentiedagen
Eind 2019 en begin 2020 waren er in iedere regio speciale licentiedagen voor de autocross. Nu zijn deze er nog niet. Dit heeft vooral te maken met alle maatregelen in verband met Covid 19. Wij willen zeker nog aan de slag met het organiseren van een of twee licentiedagen voor onze sectie. Hoe en wanneer we dat kunnen doen is natuurlijk afhankelijk van eventuele versoepelingen in verband met het virus. Ook met het KNAF Federatiebureau moeten we hierover in overleg. We willen deze licentiedagen pas organiseren wanneer er zicht is op meer bewegingsruimte en op het aantal al verstrekte licenties op dat moment. Als het grootste deel van jullie al in het bezit is van de licentie heeft het niet zoveel zin om aparte autocrosslicentiedagen te organiseren.

Uiteraard kun je al een licentie aanvragen. Dat kan digitaal, zorg dan wel dat je alle stukken compleet hebt, of tijdens een van de keuringsdagen die de KNAF inmiddels al heeft gepland. Je krijgt de licentie dan niet gelijk mee, deze wordt naar het secretariaat van de vereniging gestuurd waar je lid van bent. Via deze vereniging ontvang je dan je licentie, tenminste als je aan al je verplichtingen bij je verenging hebt voldaan.

Official trainingen
Helaas zijn er in het afgelopen najaar en dit voorjaar geen officialtrainingen geweest, Covid zit ons overal dwars. Met de KNAF is afgesproken dat iedere official die dit jaar zijn/haar licentie moet verlengen dat kan doen zonder een training te volgen. Dit houdt in dat diegenen die eind vorig jaar of begin dit jaar de training hadden moeten volgen nu eind dit jaar of begin volgend jaar aan de beurt zijn. Om dan voor het volgende seizoen je licentie te verlengen moet je de training hebben gevolgd.

Voor eventueel nieuwe officials bestaat de mogelijkheid om de e-learning te volgen. De e-learning kun je vinden op www.knaf.nl/opleidingen/e-learning-modules-officials/autocross . Na het volgen van de e-learning kun je een aspirant official licentie aanvragen. Dit kan voor maximaal één seizoen. Wil je voor volgend jaar weer een officiallicentie aanvragen dan moet je eerst de training volgen voordat je die aan kunt vragen.

Hoe gaat het met het NK Autocross?? Een berichtje van de SONAK
Nog een seizoen zonder NK zoals vorig jaar is zeker niet weer de bedoeling. Onze medeorganisatoren hebben we de opdracht meegegeven voorzichtig bij hun gemeente te informeren naar de komende NK evenementen. Op de meeste sites van gemeenten lezen we dat het aanvragen van een vergunning niet eens tot de mogelijkheden behoort. Bellen of een digitale meeting is een van de weinige alternatieven. Over ruim twee maanden staat de openingswedstrijd op het programma en willen we weten wat ons en jullie perspectief is. 

De reden dat de registratie periode voor het Eurol NK Autocross 2021 nog niet is geopend heeft vooral met bovenstaande te maken. We zitten niet te wachten op werk om het werk . Als het moet kunnen we na het sluiten van de registratie periode binnen een week alles regelen. We hopen natuurlijk dat dit zo snel mogelijk geregeld kan worden. Maar zonder perspectief is het uitzicht niet heel geweldig, al hebben we wel een plan C bedacht. Gelukkig heeft de vaccinatieploeg de turbo ingeschakeld en zo blijven we hoop houden op het Eurol NK Autocross 2021. 
We houden jullie op de hoogte, groet van de SONAK!

Zelfbouwrolkooien
Ook over dit item krijgen we veel vragen. Alle licentiehouders en clubs zullen hierover op zeer korte termijn een update van ons ontvangen. 

Zo gauw we nieuws hebben melden we ons, tot die tijd houd vol en blijf gezond.

Tot snel!

Bestuur Sectie Auto Cross