Download de KNAF app

Brons voor Nederland in het FIA EK autocross

Bartelen EKNovaPaka 640
Nederlandse autocrossers hebben dit seizoen in het FIA Europees Kampioenschap uitstekend gescoord en dat is ook terug te zien in de eindstanden van de diverse klassen. In de klasse Super Buggy eindigde Mike Bartelen op de derde plaats en diezelfde klassering was weggelegd voor Timo Pähler in de Junior Buggy klasse. Door deze fraaie resultaten legde Nederland ook in de Nations Cup beslag op een derde positie.

Nederland telde op bijna alle fronten nadrukkelijk mee in het negen wedstrijden omvattende FIA Europees Kampioenschap Autocross. In de klasse Super Buggy deed Mike Bartelen het meer dan uitstekend met een overwinning op Nová Paka als onbetwist hoogtepunt. In Frankrijk scoorde Bartelen opnieuw uitstekend en samen met de vele punten die de Nederlander in alle andere wedstrijden verzamelde, bracht hem dit op een derde plaats in de eindstand van het FIA EK Super Buggy. Met een negende plaats voor Wiely Albers had Nederland nog een tweede rijder in de top tien.

pahler
In de klasse Junior Buggy eindigde Timo Pähler, mede door uitstekende scores bij de wedstrijden in Duitsland en Frankrijk, ook op een fraaie derde plaats in de eindstand van het FIA EK. Met een negende plaats voor Bart van der Putten was er ook in deze klasse een tweede Nederlander in de top tien, terwijl Chantal van der Putten met een elfde plaats net buiten de eerste tien viel.

In de klasse Touring Autocross geen Nederlanders op het podium, maar met een negende plaats voor Adriaan Boele en een tiende voor Rob van Kuringe wederom twee landgenoten in de top tien.

Door al deze uitstekende scores eindigde Nederland in de Nations Cup achter Tsjechië en Duitsland ook op de derde plaats.