Download de KNAF app

Verslag van de licentieavonden en dagen

Licentiedagen

Normaliter zijn de licentiedagen altijd in de eerste weken van het nieuwe jaar, maar vanwege de nieuwe Mijn KNAF omgeving was de eerste licentieavond al in december 2017. Licentiehouders konden al die avond op het kantoor te Houten hun licentie verlengen.

In januari reisden wij af naar Hengelo. Deze avond kende helaas redelijk wat storingen en dat resulteerde in een lange wachtrij. Omdat in het nieuwe Mijn KNAF al van te voren betaald en verlengd kan worden, is het idee van de Fast Lane ontstaan. Deze wierp tijdens de licentieavond te Vught al gelijk zijn vruchten af. Mensen die hun zaken vanuit huis al hadden geregeld, konden in deze rij hun licentiepas afhalen. Ongeveer 70 mensen hebben deze avond hiervan gebruik gemaakt. Tijdens de licentieavond te Hoofddorp was dit aantal al ruim verdubbeld. Ook op deze locatie waren er vele positieve geluiden over de Fast Lane. Waar mensen vorig jaar van medische keuring tot het printen van hun pasje er vrij lang in de rij moesten staan, was de tijd nu gemiddeld een half uur. Een zeer mooie verbetering waardoor de licentieavonden meegaan in de tijd!

Dit jaar hebben wij op twee nieuwe locaties de licentieavonden gehouden en dat was in Wolvega en ons kantoor te Houten. In Wolvega mochten wij een vierhonderdtal licentiehouders begroeten en wierp de Fast Lane zijn vruchten weer af. Op ons eigen federatiebureau was het pand zo ingedeeld dat de mensen vanuit de zijingang door de grote zaal en dan weer richting de kantoren al slingerend langs alle tafels konden lopen om zo hun licentie te verlengen.

Wij kijken terug op goede licentiedagen en avonden. Hieronder even de harde cijfers die bij de licentieavonden horen.

Hengelo

Lelystad

Vught

Schiphol

Wolvega

Houten

RIJDERS

2015

385

518

605

316

612

2436

RIJDERS

2016

344

510

557

392

636

2439

0%

RIJDERS

2017

351

88

498

518

331

554

2340

-4%

RIJDERS

2018

355

114

544

523

277

490

2303

-2%

Mocht u de licentieavonden vergeten zijn, of u was niet in staat om te komen, dan is er geen man overboord. Het is ten allen tijden mogelijk om de licentieaanvragen schriftelijk of online te verwerken. In het geval dat u dit schriftelijk wilt doen, dient u de aanvraagformulieren van de KNAF site te downloaden en deze ingevuld te versturen naar het Federatiebureau KNAF Duwboot 85, 3991 CG, Houten. De keuring (NIET de eigen huisarts) zult u zelf moeten verzorgen. Houd in dit geval rekening met een verwerkingstijd van minimaal vijf werkdagen.

Wilt u online verlengen? Volg dan onderstaande stappen:

1. Ga naar MIJN KNAF: www.knaf.nl
2. Activeer uw account door op TOESTUREN te klikken. Hier maakt u een wachtwoord aan.
3. Log vervolgens in met uw nieuwe wachtwoord en klik in het volgende menu op de tweede button van links.
4. Door één of meerdere licenties aan te klikken kunt u ze stap voor stap verlengen en doorloop vervolgens het keuze menu tot u betaald heeft.
5. De keuring (NIET de eigen huisarts) zult u zelf moeten verzorgen. En deze kunt u dan uploaden.

Het systeem wijst zich vanzelf, maar mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u altijd (tijdens kantooruren) contact opnemen met het federatiebureau 088-0047888.