Download de KNAF app

Sta niet voor verrassingen, controleer je medicatie!

Controleer jij als sporter je medicijnen en voedingssupplementen? Ook in de autosport worden rijders gecontroleerd op doping. Om je beter te informeren over medicatie die doping bevatten en hoe je met dopingcontroles om moet gaan heeft de Nationale Dopingautoriteit onlangs de e-learningmodules Goud, Zilver en Brons uitgebracht. Daarnaast kun je ook je dopingvragen stellen via WhatsApp.

 

E-learningmodules
De Dopingautoriteit geeft zowel voorlichtingen aan sporters als aan sportbegeleiders. Deze voorlichtingen zijn echter niet altijd gemakkelijk in te plannen. Daarom beschikt de Dopingautoriteit over een e-learningplatform. Na voorlichtingen Brons, Zilver en Nationale Testing Pool is voor sporters nu ook voorlichting Goud beschikbaar op dit platform.

Voorlichting Goud is vooral bedoeld voor topsporters op het hoogste niveau. De voorlichting gaat in op lastige dopingdilemma’s waar sporters tegenaan kunnen lopen, zoals dopinggebruik door een teamgenoot of medicijngebruik om beter te presteren.

Voorlichting Zilver is bedoeld voor sporters die binnenkort hun eerste dopingcontrole kunnen krijgen. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat de informatie uit voorlichting Brons bekend is. Je leert in Zilver vooral hoe je de dopingstatus van medicijnen en voedingssupplementen kunt checken met de Dopingwaaier App. De komende tijd wordt het aantal e-learningmodules verder uitgebreid.

Voorlichting Brons is bedoeld als de eerste voorlichting, en is echt een introductie van het onderwerp doping. De onderwerpen die bij deze voorlichting aan bod komen zijn de dopingregels, dopingcontroles en de risico’s voor onbewust dopinggebruik.

Je vindt het e-learningplatform via dopingautoriteit.nl/elearning.

Appen met de Nationale Dopingautoriteit
Twijfel je of een bepaald geneesmiddel of voedingssupplement toegestaan is? Of heb je een andere vraag die te maken heeft met doping? Dan kun je deze vanaf nu ook via WhatsApp aan de Dopingautoriteit stellen. Gebruik hiervoor het mobiele nummer 06-11226200.

Het was al mogelijk om je vragen te stellen via dopingvragen@dopingautoriteit.nl. Deze service blijft bestaan, maar is nu uitgebreid met WhatsApp. Vragen worden binnen één werkdag beantwoord.

Let op: het mobiele nummer is alleen bedoeld om mee te WhatsAppen. Telefoontjes worden niet beantwoord.