Download de KNAF app

Selectie Nationale Finale The Girls On Track bekend

AFSD3393
Het FIA Women in Motosport initatief "The Girls on Track Karting Challenge" heeft na twee evenementen haar Nederlandse talenten geselecteerd. Het programma bestond uit een kartslalom en een motivatie interview. In deze challenge is de motivatie van de meiden net zo belangrijk als het neerzetten van een snelle tijd. Maar liefst 109 meiden hebben aan de Nederlandse The Girls on Track Karting Challenge deelgenomen.

Op vrijdag 17 augustus heeft het tweede The Girls On Track Karting Challenge plaatsgevonden op het TT Junior Track in Assen. Met meer inschrijvingen dan bij de eerste editie op Rijvaardigheidscentrum Lelystad was het een drukke dag op het circuit in Assen voorafgaand aan de GAMMA Racing Day. Ook bij dit evenement waren er meiden aanwezig met ervaring in de kartsport, maar het merendeel had nog geen ervaring. Bij de kartslalom kregen de meiden uitleg en tips van The Girls on Track-ambassadeur Beitske Visser en KNAF Talentcoach Mats van den Brand. Foto's van beide evenementen kunt u terugvinden op www.facebook.com/TheGirlsOnTrackNederland

Een onafhankelijke jury heeft van alle deelnemers een selectie gemaakt op basis van de tijden en motivatie. Inmiddels zijn de geselecteerde meiden persoonlijk op de hoogte gebracht van hun selectie. Zij gaan in oktober tijdens de finaledag beslissen wie er in de drie felbegeerde stoeltjes mag zitten bij de driedaagse cursus op Le Mans in maart 2019. Meer informatie over deze finaledag volgt later. Over uitslag van deze selectie kan niet worden gecorrespondeerd.


Wij bedanken alle meiden voor hun komst naar Lelystad en/of Assen, we zien jullie graag komend seizoen terug bij de Nederlandse kartwedstrijden.
Ook gaat een speciale dank uit naar de vrijwilligers, officials en fotografen (Serge Duursma en Remco Scheelings) die ons geholpen hebben bij het neerzetten van deze twee fantastische dagen.