Download de KNAF app

Nyck de Vries allereerste Nederlander ooit de titel in de F2 heeft veroverd

Nyck de Vries heeft als eerste Nederlander de titel in de F2 veroverd. De 24-jarige Fries deed dat in stijl door de hoofdrace van de GP in Sotsji te winnen. Met nog drie races te gaan, de sprintrace in Sotsji en twee in de Verenigde Arabische Emiraten, is De Vries niet meer te achterhalen door zijn concurrenten.

De Nederlander startte op het Russische circuit vanaf poleposition, de vijfde keer dit seizoen dat hij de snelste kwalificatietijd had neergezet. Hij was goed weg bij de start en reed tot aan zijn pitstop aan de leiding. Nadat iedereen binnen was geweest, reed De Vries weer aan kop en reed hij foutloos naar de overwinning.

De Vries zit sinds 2017 in de Formule 2. Hij maakt onlangs bekend na dit seizoen de overstap te maken naar de Formule E, de raceklasse voor elektrische wagens.

"We hebben bewezen dat we de verdiende kampioen zijn", zei De Vries. "Gisteren was de eerste stap, vandaag verliep alles volgens plan. Het team heeft me het hele jaar goed gesteund, ze hebben vertrouwen in me. Ik kijk nu uit naar alles wat er in de toekomst komt."

Bron: Nos.nl