Download de KNAF app

Nederlandse internationals sluiten seizoen af

Het einde van het seizoen nadert en daarmee werkten ook de Nederlandse rijders die uitkomen in een FIA Europees of Wereldkampioenschap hun laatste wedstrijden af. Max Verstappen reed nog de nodige meters in de Toro Rosso STR9 en zat in Macau voor het laatst in een Formule 3. Op datzelfde smalle stratencircuit kwam Tom Coronel voor de laatste keer dit seizoen in actie, terwijl Kevin Abbring zijn seizoen waardig afsloot met een uitstekende derde plaats in de Tour de Corse.

Max Verstappen traint naar plaats zes Als voorbereiding op het seizoen 2015, waarin Max Verstappen voor Scuderia Toro Rosso als jongste rijder ooit zijn wedstrijddebuut maakt in het Wereldkampioenschap Formule 1, mocht de Red Bull Junior-rijder tijdens de eerste vrijdagtraining van de Grand Prix van Brazilië voor de derde keer dit jaar plaatsnemen in de Toro Rosso STR9. En net als in zijn eerste twee optredens maakte de 17-jarige Nederlander indruk. Nadat hij op Suzuka een twaalfde en in Austin een tiende tijd had laten noteren, wist Verstappen op het lastige circuit van Interlagos zelfs de zesde tijd op de klokken te krijgen. Maar wellicht nog belangrijker was de manier waarop het Nederlandse talent zijn wagenbeheersing toonde en onder alle omstandigheden koel bleef.

verstappen f1 500x333

Young Driver Test
Nog veel meer kilometers maakte Verstappen op de dinsdag en woensdag na de Grand Prix van Abu Dhabi, toen het 17-jarige talent voor Scuderia Toro Rosso op hetzelfde Yas Marina Circuit de volledige Young Driver Test voor zijn rekening mocht nemen. Op de eerste dag gooide een gebroken voorwielophanging even roet in het eten, maar kon Verstappen uiteindelijk veel lange runs maken en een raceafstand simuleren. Op dag twee werden alleen al in de ochtend 63 ronden afgelegd. Nadat in het begin van de middag de motor moest worden vervangen, kwam Verstappen toch nog voor een aantal ronden de baan op en sloot de dag af met een derde tijd.

Max Verstappen besluit Formule 3-jaar met magistrale inhaalrace Ondertussen sloot Max Verstappen zijn Formule 3-carrière af in de Macau Grand Prix. Opnieuw toonde de 17-jarige KNAF Talent First-rijder zijn talent door op het smalle stratencircuit van Macau vanaf een in principe kansloze 24ste startpositie op te rukken naar plaats zeven. Bij zijn inhaaljacht zette de jonge Nederlander ook de snelste raceronde op zijn naam. Verstappen moest van de laatste startrijen vertrekken nadat hij in de kwalificatierace op een tweede plaats liggend een foutje maakte en na een aanvaring met de bandenstapels moest opgeven.

coronel 1 500x333

Tom Coronel zevende in Macau en titelstrijd Het World Touring Car Championship sloot het seizoen af op het smalle en verraderlijke stratencircuit van Macau. Tom Coronel deed het daarbij in de kwalificatie met een vijfde plaats meer dan uitstekend. In de ROAL Motorsport Chevrolet Cruze legde Coronel vervolgens in de eerste race beslag op plaats zeven, terwijl de McGregor-piloot in race twee als achtste de finish passeerde. Coronel eindigde in het WTCC op de zevende plaats en was daarmee de hoogst geklasseerde Chevrolet Cruze-rijder.

abbring 497x190

Kevin Abbring op het podium op Corsica Kevin Abbring heeft het seizoen 2014 van het Europees Rallykampioenschap afgesloten met een uitstekende derde plaats in de rally Tour de Corse. In zijn Peugeot 208 T16 pakte Abbring daarmee na 250 zware wedstrijdkilometers in deze 'Rally van de 10.000 Bochten' de winst in het R5-klassement en was de enige niet-Fransman in de top vijf. Als waardering voor zijn prestaties en aanvallende rijstijl van dit seizoen kreeg Abbring door de organisatie van het FIA ERC de prestigieuze 'Colin McRae ERC Flat Out Trophy of the Year Award' overhandigd.