Download de KNAF app

Nederlands talent laat zich internationaal zien

verstappen spa 1
Diverse jonge Nederlandse rijders hebben zich de afgelopen maand bij internationale wedstrijden weer nadrukkelijk in de kijker gereden. Zo schitterde Max Verstappen bij de Grand Prix van België door vanaf een achttiende startpositie op te rukken naar plaats acht. Bij de Deutschland Rally deden vooral Kevin Abbring en Mats van den Brand het meer dan uitstekend.

Over de gehele wereld bedraagt het aantal officiële FIA Europese en Wereldkampioenschappen zo'n dertig, terwijl er daarnaast ook nog voor de diverse CIK EK's en WK's wordt gestreden. Ook dit jaar volgt KNAF Fast News weer de verrichtingen van Nederlandse rijders die aan zo'n vooraanstaand kampioenschap meedoen.

verstappen spa 2
Max Verstappen laat thuispubliek juichen
Het wordt onderhand gewoon, maar ook op Spa-Francorchamps, min of meer zijn thuiswedstrijd, was Max Verstappen weer de smaakmaker van de wedstrijd. Door een probleem met de motor moest de 17-jarige Nederlander vanaf een achttiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Na een geweldige opmars, waarbij de Toro Rosso-coureur weer tekende voor fraaie inhaalacties (waaronder een buitenom in de hogesnelheidsbocht Blanchimont), passeerde Verstappen als achtste de finish, nadat hij in de slotfase zelfs nog even de op een zevende plaats rijdende Kimi Raikkonen had weten te bedreigen. De jonge Nederlander scoorde met zijn achtste plaats vier punten, komt daarmee op een totaal van 26 en staat nu tiende in de stand van het kampioenschap.

abbring dld
WRC Duitsland
Bij de Deutschland Rally kwamen vier Nederlanders in actie. In zijn eerste WRC asfaltrally als fabriekspiloot van Hyundai finishte Kevin Abbring met een elfde plaats net buiten de top tien en deed veel waardevolle ervaring op. In de Drive DMack Fiesta Trophy kwamen Mats van den Brand en Kevin van Deijne in actie. KTF-rijder Van den Brand legde daarbij beslag op een keurige tweede plaats. Meer over het optreden van de KTF-piloot elders in deze KNAF Fast News. Van Deijne had uitzicht op een derde plek maar moest zich na een uitstapje tevreden stellen met een zesde positie. Bij zijn 39ste deelname aan de Rally van Duitsland eindigde Henk Vossen op een wel heel toepasselijke 39ste plaats.

joosten.hh
FIA Europees Kampioenschap Drag Racing
Het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing had in augustus met de NitrOlympX op Hockenheim en de Scandinavian Internationals op Tierp Arena twee wedstrijden af te werken. In de Pro Modified klasse kwamen de vaste Nederlandse vertegenwoordigers David Vegter en Robert Joosten weer aan de start. Waar het in de kwalificaties allemaal nog wel goed ging, wilde het in de eliminaties echter niet erg lukken. Joosten schopte het in Duitsland tot de vierde kwalificatiepositie, maar moest al voor aanvang van de wedstrijd opgeven met ernstige schade aan de achteras. In Zweden bezette Joosten in het extreem sterke Pro Modified veld de negende kwalificatiepositie, maar werd in de eerste eliminatieronde uitgeschakeld. Vegter bereikte op Hockenheim de zevende en op Tierp Arena de twaalfde kwalificatiepositie. In beide wedstrijden overleefde de Nederlander de eerste eliminatieronde niet.

vegter.sci