Download de KNAF app

Najaarsvergadering Sportcommissarissen

Afbeelding-027
Met het einde van het seizoen in zicht, stond in november weer de traditionele najaarsvergadering van de KNAF Sportcommissarissen op de agenda. Een evaluatiemoment om ervaringen uit te wisselen over hoe, uit het oogpunt van de Sportcommissarissen, de wedstrijden om de diverse Nederlandse kampioenschappen verlopen zijn, en aan de hand van de uitkomsten wellicht verbeteringen door te voeren. Daarnaast werd tijdens de najaarsvergadering afscheid genomen van Dave Lioni en werden vijf nieuwe Adjunct Sportcommissarissen voorgesteld.

Eerder dit jaar plaatste de KNAF een oproep voor nieuwe Sportcommissarissen, 'toppers die autosport in het hart van de actie willen beleven en besluiten durven te nemen'. De KNAF vaardigt naar alle autosportwedstrijden van het Nederlands kampioenschap een College van Sportcommissarissen af. Deze drie personen nemen - als hoogste orgaan op het evenement - ter plekke besluiten op het gebied van sportiviteit, veiligheid en handhaven van de geldende reglementen. Een belangrijke en verantwoordelijk functie dus. Het aantal reacties op de oproep was boven verwachting hoog zodat uiteindelijk een aantal aanmelders op de reservelijst geplaatst moest worden. Dit heeft geleid tot vijf nieuwe Adjunct Sportcommissarissen die tijdens de najaarsvergadering konden worden voorgesteld. Het betreft Ad van der Kroft, Herman ter Beek, Sylvia Visser, Carel ten Horn en Paul van Gogh (op de kopfoto van links naar rechts). Het vijftal zal, aangevuld met Martijn Bins die in de loop van vorig jaar Adjunct werd, vanaf komend seizoen regelmatig op wedstrijden te zien zijn.

Afbeelding-013
Tevens werd tijdens de najaarsvergadering afscheid genomen van Dave Lioni. Gezondheidsproblemen maken het voor Lioni niet langer mogelijk om de functie van Sportcommissaris uit te voeren. Na een dankwoord van André Slotboom kreeg Dave als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet, overigens niet alleen als Sportcommissaris, maar ook voor het feit dat hij jarenlang bestuurslid van de NAV is geweest, een KNAF-horloge overhandigd.