Download de KNAF app

Medicijngebruiker? Kom niet voor verrassingen te staan!

Dopingautoriteit GOED
Doping, niet het eerste waar u aan denkt als u op het punt staat van start te gaan in een wedstrijd. Toch heeft de autosport ook te maken met de Wereld Anti-Doping Code. Wist u dat een medicijn tegen een verkoudheid ook stoffen kan bevatten die op de Dopinglijst staan?

Als u medicijnen gebruikt wilt u natuurlijk niet dat er bij u verboden stoffen gevonden worden tijdens een dopingcontrole. Vraag daarom aan uw huisarts of in de medicijnen die u slikt stoffen zitten die op de Dopinglijst staan. Is dat het geval, dan kunt u dispensatie aanvragen bij de Nationale Dopingautoriteit. Dispensatie kan worden aangevraagd via deze link: https://gds.dopingautoriteit.nl/Nieuwdispensatieverzoek Samen met uw arts kunt u dit verzoek invullen. Het formulier dient uitgeprint en ondertekend te worden door zowel u (of een ouder of voogd als u jonger dan 16 jaar bent) als uw behandelend arts. Het formulier is pas rechtsgeldig als het originele en ondertekende formulier per post is ontvangen door de GDS-commissie (Geneesmiddelen Dispensatie Sportercommissie). Daarnaast dient u ook de aanvullende medische informatie op te sturen met dit formulier. U kunt er ook voor kiezen om pas dispensatie aan te vragen nadat u positief bent bevonden bij een dopingcontrole, echter loopt u dan wel het risico dat uw verzoek kan worden afgewezen.

Rijdt u internationale evenementen die aangemeld staan op de FIA kalender? Dan dient u deze dispensatie aan te vragen bij de FIA. Klik hier voor het FIA TUE formulier.

Wilt u meer informatie over doping? Kijk dan op www.dopingautoriteit.nl