Download de KNAF app

KNAF zoekt stagiair voor onderzoek duurzaamheid autosport

De KNAF heeft in het Beleidsplan 2017 de wens uitgesproken om de autosport te verduurzamen. Duurzaam is een breed begrip en dus is bij de start gekozen om de aanpak te focussen op het reduceren van CO2 uitstoot in de autosport. Concrete eerste behoefte is te weten (meten) wat de huidige CO2 uitstoot is, zodat mogelijke stappen gekwantificeerd kunnen worden in meetbare doelen. Hiervoor is de KNAF op zoek naar een student die deze opdracht in twee tot vier maanden kan uitvoeren!

De opdracht bestaat uit het opzetten en uitvoeren van een nulmeting van de cumulatieve CO2 uitstoot van de gehele autosport in Nederland uitgedrukt in een numerieke waarde uitgestoten CO2, onderverdeeld per sectie. Hierbij verzamelt de student kwalitatieve (interviews met coureurs/teams) en kwantitatieve data over brandstofverbruik op basis van aantal wedstrijden, deelnemers, rijminuten, verbruik, etc in een overzichtelijke database (excel) en hij/zij schrijft een korte aanbeveling over het reduceren van die CO2 uitstoot.

Heb jij affiniteit met autosport en duurzaamheid, kennis van duurzame technieken, een goed cijfermatig inzicht en ben je in staat om een database (in excel) op te bouwen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Aanmelden kan voor 1 mei door een motivatiebrief te sturen naar Maarten van Wesenbeeck (maarten@knaf.nl)