Download de KNAF app

KNAF op volle sterkte

lisette sanne 640
De ene dame draagt een toepasselijke achternaam, de andere neemt snelheid mee uit de rallysport. Vanuit de nieuwe accomodatie in Houten kan de KNAF rekenen op de inzet van twee nieuwe medewerksters: Sanne Quick en Lisette Bakker. Kort na de verhuizing brengen zij het team op volle sterkte. Dat vraagt natuurlijk om een voorstelrondje.

Tekst: Aart van der Hagen
Foto: Remco Scheelings

"Een leuke, stoere, maar ook sympahtieke wereld", luidt het eerste oordeel van Sanne Quick over de autosport, die op 1 april bij de KNAF in dienst trad. Ze krijgt direct met de sportmannen en -vrouwen te maken, aangezien het behandelen van licentieaanvragen en het voorbereiden van race-examens tot haar belangrijkste taken behoren. "Er komt een hoop op me af, maar gelukkig kan ik altijd terugvallen op het Autosport Jaarboek en op Angela Keuper, die tegenover me zit." Tot voor kort beperkte de connectie met de gemotoriseerde sport zich tot het volgen van Formule 1-wedstrijden; beroepsmatig bewoog Sanne Quick zich jarenlang in de standbouwwereld. "Ik ben opgeleid in etaleren, stand- en grafisch ontwerpen. Wellicht komt dat nog eens van pas bij de KNAF, wanneer er logo's of flyers gemaakt moeten worden."

Nieuw databasesysteem
Lisette Bakker kennen we natuurlijk als navigatrice bij Jasper van den Heuvel, een duo dat in 2015 en 2016 het NK Rally won. Vorige lente nam ze bovendien deel aan de Sealine Cross Country Rally in Qatar, na het behalen van de eerste plek in de internationale contest van FIA Women in Motorsport. Verder speelde ze zich in de kijker door haar rol in het KNAF Talent First-bestuur. Op het moment van dit schrijven zat net haar derde werkdag op het federatiebureau erop. "Hoe mijn exacte takenpakket eruit komt te zien, dat zal zich in de komende tijd wel uitkristalliseren, maar in ieder geval houd ik me bezig met het implementeren van een nieuw databasesysteem en alles rondom de certificeren van rolkooien en producenten daarvan. Ik heb een technische achtergrond. Sterker nog, aan het eind van mijn opleiding HTS Autotechniek studeerde ik bij Van den Heuvel Motorsport af op het ontwerpen van rolkooien." Mooie aanwinsten dus voor de KNAF, deze dames.