Download de KNAF app

KNAF-licentiedagen weer goed bezocht

Licentiedag Schiphol
Afgelopen zaterdag werden de inmiddels traditionele KNAF-licentiedagen afgesloten in Nieuwegein. De opkomst was opnieuw meer dan uitstekend en dat geeft maar weer aan dat de KNAF-licentiedagen duidelijk in een behoefte voorzien.

Tijdens de KNAF-licentiedagen kan op diverse plaatsen in het land de volledige licentieaanvraag/verlenging, inclusief medische keuring, worden afgehandeld. Dit jaar werd afgetrapt in Hengelo, gevolgd door Vught en Schiphol. Daarna was Leeuwarden aan de beurt, waar het verlengen van de licentie kon worden gecombineerd met een bezoek aan de Racing Expo, die in datzelfde weekend bezit van het WTC-gebouw had genomen. Afsluiter was opnieuw Nieuwegein en omdat de weersomstandigheden bij alle eerdere licentiedagen goed waren geweest, bleek dit de enige locatie waar het bezoekersaantal van vorig jaar, ondanks een flinke piek tussen 10.00 en 13.00 uur, niet werd gehaald. Technische storingen bleven beperkt tot de licentieavond op Schiphol, waardoor daar de wachttijden op een gegeven moment langer werden dan gehoopt.

Tijdens de licentiedagen werden de bezoekers enkele vragen voorgelegd. De resultaten hiervan zullen worden meegenomen in verbeterpunten voor de toekomst.

Mocht u de licentiedagen vergeten zijn, of u was niet in staat om te komen, dan is er geen man overboord. Het is te allen tijde mogelijk om de licentieaanvraag schriftelijk af te werken. Download de aanvraagformulieren van de KNAF-website en stuur deze ingevuld op naar het Federatiebureau van de KNAF, Postbus 274, 2300 AG Leiden. De keuring (NIET de eigen huisarts) zult u zelf moeten verzorgen. Houd in dit geval rekening met een verwerkingstijd van minimaal vijf werkdagen.

Met ingang van dit jaar is het ook mogelijk om uw licentie online te verlengen. U kunt dan met uw licentienummer en wachtwoord inloggen bij 'Mijn KNAF'. Mocht u geen inloggegevens hebben, dan kunt u deze opvragen door bij 'Gebruikersnaam' uw licentienummer in te vullen en op 'wachtwoord vergeten' te klikken. Let er op dat uw juiste e-mailadres bij de KNAF bekend is.