Download de KNAF app

KNAF Academy selectie van 2017 telt maar liefst 17 pupillen uit vijf disciplines

KNAF Academy
Met zeven pupillen uit de autorensport en karting, zeven uit de autocross, twee uit de terreinsport en één uit de rallysport, is de KNAF Academy selectie van 2017 niet alleen de grootste, maar met een ruime spreiding over de diverse autosportdisciplines ook de meest diverse ooit. Nieuw is de aanstelling van een Talentcoach in de persoon van Mats van den Brand die het programma coördineert en de selectie gaat begeleiden. Het succes van KNAF Academy wordt onderstreept door het feit dat Mika Morien en Willem Meijer, twee pupillen uit de lichtingen van 2015 en 2016, dit jaar doorstromen naar KNAF Talent First en namens dit talentenprogramma van de KNAF zullen uitkomen in de TCR Benelux serie.

KNAF Academy gaat dit jaar zijn derde seizoen in en niet alleen de omvang en breedte van de selectie, maar ook het aantal aanmeldingen tonen aan dat het door de Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) ontwikkelde programma op alle fronten leeft. Thijmen van der Helm (13 jaar, Den Hoorn), Mike van Vugt (12 jaar, Wognum) en Kas Haverkort (13 jaar, Heemserveen) zijn de jongste pupillen en actief in de karting. Max de Bruijn (20 jaar, Eindhoven) richt zich in 2017 op de autorensport, terwijl de broers Kay (16 jaar) en Glenn (15 jaar) van Berlo (Veghel) en Bent Viscaal (17 jaar, Albergen) een karting- en autorensportprogramma combineren. Viscaal zal daarbij dit seizoen namens KNAF Academy uitkomen voor MP Motorsport in zowel het Spaans als het Noord-Europees zonekampioenschap Formule 4, de kampioenschappen waarin KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor vorig jaar furore maakte.

bent viscaal
De autocross is met maar liefst zeven rijders ook uitstekend vertegenwoordigd in de KNAF Academy selectie van dit jaar. Het valt daarbij op dat zich in deze tak van autosport steeds meer jonge talenten aandienen. De klas van 2017 bestaat uit de drie 18-jarige rijders Timo Pahler (Overdinkel), Mike Bruins (Hollandscheveld) en Benjamin Zuidam (Driebruggen), de 17-jarige Tim Maas (Kessel), de 16-jarige Lucas Konings (Kessel) en de pas 15-jarigen Fabienne Verbugt (Kessel) en Elin van de Vossenberg (Ysselsteyn). De Offroad sectie van KNAF Academy wordt gecompleteerd door Bart van Helden (18 jaar, Schijndel) en Rolf Nusteling (16 jaar, Dordrecht) die allebei actief zijn in de terreinsport. Tot slot is de 20-jarige Roald Leemans uit Hank geselecteerd om namens de rallysport in de KNAF Academy klas van 2017 plaats te nemen.

KNAF Academy is een initiatief dat ruim drie jaar geleden door de overkoepelende kart- en autosportfederatie KNAF werd opgestart en zich richt op autosporttalent dat bij een cursus over bijzondere kwaliteiten bleek te beschikken. Talenten dienen zich op steeds jongere leeftijd aan en door middel van KNAF Academy wil de KNAF in een zo vroeg mogelijk stadium een positieve bijdrage in de ontwikkeling van jonge talenten leveren en ze zo een extra basis meegeven om te slagen op hun weg naar de top. Het programma van KNAF Academy bestaat dit jaar weer uit een viertal workshops waarbij aandacht wordt besteed aan onderwerpen als 'doelen stellen en bijstellen', 'teambuilding' en 'Action Type', terwijl ook SIM-training, media-, survival-, fysieke- en circuittrainingen tot het opleidingspakket behoren.

Nieuw binnen KNAF Academy is de aanstelling van een Talentcoach in de persoon van Mats van den Brand. De nu 26-jarige Van den Brand is zelf een voormalig KNAF Talent First-rallytalent en al diverse jaren actief als persoonlijk coach van (kart)talenten, waaronder Rinus van Kalmthout en Richard Verschoor. Van den Brand zal als Talentcoach het KNAF Academy programma coördineren en begeleiden. Daarnaast zal de Talentcoach het CTO programma van de KNAF coördineren. In dit programma worden aan het Centrum voor Topsport & Onderwijs in Eindhoven de opleiding en sportcarrière van autosporttalenten zo optimaal mogelijk op elkaar afgestemd.

morien meijer.02
Met de doorstroming van pupillen naar de KNAF Talent First selectie heeft KNAF Academy zich de afgelopen jaren al bewezen. Ook dit jaar is dat weer het geval. De nu 16-jarige Mika Morien (Wieuwerd) doorliep in 2015 de KNAF Academy en maakt dit jaar als KNAF Talent First-autorensporttalent zijn debuut in de TCR Benelux serie, het hoog aangeschreven toerwagen kampioenschap waarbij gereden wordt met auto's conform het wereldwijd geldende reglement van de TCR International Series. Morien krijgt daarbij gezelschap van Willem Meijer. De nu 17-jarige inwoner van Prinsenbeek doorliep de KNAF Academy in 2016 en promoveert nu naar de KNAF Talent First-autorensportselectie. Het KTF-tweetal zal in de TCR Benelux serie uitkomen voor het team van Bas Koeten Racing en 330 pk sterke Audi's RS 3 LMS besturen.