Download de KNAF app

KNAF Academy pupillen bekend

kop 2
Job van Uitert (16 jaar), Mika Morien (14 jaar), Leonard Hoogenboom (15 jaar) en Jim van den Heuvel (17 jaar) zijn de eerste pupillen van KNAF Academy. Met KNAF Academy wil de overkoepelende kart- en autosportfederatie in een zo vroeg mogelijk stadium een positieve bijdrage leveren in de ontwikkeling van jonge talenten. Het jeugdige viertal bleek over de bijzondere kwaliteiten te beschikken die nodig zijn om in aanmerking te komen voor een plaats in KNAF Academy.

selectie 0
Nauwelijks drie maanden na de introductie van KNAF Academy zijn de eerste pupillen bekend. Met Job van Uitert is de autorensport vertegenwoordigd, Leonard Hoogenboom is actief in de karting, terwijl Mika Morien in beide disciplines zijn talenten laat zien. Jim van den Heuvel tenslotte gaat de rallypaden op.

uitert job
De 16-jarige Job van Uitert maakte vorig jaar zijn autorensportdebuut in de Mazda MaX5 Cup en viel daarin direct in positieve zin op door in de kopgroep mee te strijden en zelfs wedstrijden op zijn naam te schrijven. Ook legde Van Uitert al de nodige testkilometers af in een Formule Ford en Formule Renault 1.6. Dit jaar debuteert Van Uitert in de formulewagens in het met bijna veertig deelnemers extreem sterk bezette ADAC Formel 4 kampioenschap. Inmiddels heeft de inwoner van het Noord-Brabantse Dongen zijn eerste raceweekend achter de rug en liet ondanks de korte voorbereidingstijd al de juiste snelheid en mooie inhaalacties zien.

morien mika
De 14-jarige Mika Morien (Wieuwerd, Friesland) maakte vorig jaar zijn autorensportdebuut in de Hongaarse RCM Cup, het kampioenschap waarin gestreden wordt met de ook in Nederland bekende Suzuki Swift. Al op zeer jeugdige leeftijd maakte Morien indruk bij de diverse racecursussen en deed dat ook bij zijn eerste RCM Cup races. Omdat Morien nog te jong is om in Nederland achter het stuur van een raceauto te kruipen, combineert hij ook dit jaar nog de karting (NK Rotax Max Junioren) met optredens in de RCM Cup. Daarnaast reed en rijdt de tiener al wat testkilometers met een formulewagen en andere toerwagens.

hoogenboom leonard
De in februari 15 jaar geworden Leonard Hoogenboom heeft al een mooie staat van dienst opgebouwd in de karting. De inwoner van Numansdorp (Zuid-Holland) concentreert zich ook dit seizoen volledig op de karting en komt uit in diverse internationale wedstrijdseries.

heuvel jim
Jim van den Heuvel blijft de familietraditie trouw en gaat de rallysport in. Probleem is alleen dat hij daarvoor eerst 18 jaar moet zijn en die leeftijd bereikt Van den Heuvel in juli. Alle peilen zijn dan ook op de tweede seizoenshelft gericht. Tijdens de cursussen en testritten maakte de jeugdige Van den Heuvel al indruk met snelle tijden en een uitstekende wagenbeheersing. Als voorbereiding op zijn rallydebuut legde Van den Heuvel (Barneveld) ook al de nodige meters af op Circuit Park Zandvoort.

KNAF Academy is een nieuw initiatief van de overkoepelende kart- en autosportfederatie en gericht op race- en rallytalenten die bij een cursus niet zomaar opvielen, maar over bijzondere kwaliteiten bleken te beschikken. Talenten dienen zich op steeds jongere leeftijd aan en om in een zo vroeg mogelijk stadium een positieve bijdrage in hun ontwikkeling te kunnen geven, werd KNAF Academy ontwikkeld. Race- en rallyscholen konden rijders of rijdsters bij de KNAF opgeven. Naast getoonde rijkwaliteiten telde ook mentaliteit zwaar mee. Het programma van KNAF Academy bestaat uit een aantal workshops waarmee de deelnemers een extra basis wordt meegegeven om te slagen op hun weg naar de top. Naast een programma voor fysieke training en mentale ontwikkeling behoren ook mediatraining en het optimaliseren van de rijvaardigheid tot het opleidingspakket van KNAF Academy.

simdelft 1
Inmiddels hebben de vier pupillen de eerste tweedaagse workshop achter de rug. Daarbij waren overigens ook de KNAF Talent First-karttalenten Richard Verschoor en Rinus van Kalmthout als deelnemers aanwezig. Op de eerste dag werd het KNAF Academy programma nader toegelicht, gevolgd door een fysieke training. In de middag en avond mochten de rijders plaatsnemen in de simulatoren van SIMDelft. Onder begeleiding van Stefan de Groot en Vincent van der Valk kregen de talenten, mede aan de hand van de data-uitdraaien, de nodige tips over 'wat was goed en wat kan beter'. Dag twee werd begonnen met een fysieke training, waarna de rest van de dag was ingeruimd voor het tegenwoordig zeer belangrijke onderdeel 'autosport en media'. Gezien de reacties van de rijders en hun begeleiders was de eerste workshop een bijzonder leerzame ervaring en smaakte zeker naar meer.