Download de KNAF app

FIA nieuws: helmen, veiligheidseisen voor elektrische en hybride auto's en biometric devices

Vanuit de FIA is er nieuws omtrent nieuwe helmen, veiligheidseisen voor internationale series met elektische en hybride auto's en biometric devices. Onderstaand de volledige en originele teksten van de FIA mededelingen.

Helmen
De nieuwe FIA-norm 8860-2018 is de nieuwe standaardhelmnorm, die bedoeld is als de veiligste helmstandaard ter wereld voor autosport. Het biedt verschillende verbeteringen ten opzichte van de FIA Standaard 8860-2010.
Klik hier voor het officiële bericht van de FIA.

Veiligheidseisen voor series met elektrische en hybride auto's
Na verschillende verzoeken om internationale series met elektrische (EV) en hybride elektrische (HEV) voertuigen goed te keuren, heeft het WMSC de veiligheids- en technische afdelingen van de FIA gevraagd om minimale veiligheids- en technische vereisten te definiëren. Deze vereisten zouden ook beschikbaar zijn voor ASN's voor hun nationale evenementen.
Klik hier voor het officiële bericht van de FIA.

Biometric devices
Verschillende chauffeurs hebben toestemming gevraagd om biometrische apparaten te dragen om biometrische gegevens te controleren. Ook is in sommige kampioenschappen de behoefte om te beginnen met het volgen en monitoren van bestuurders na een ongeval. Daarom is besloten om een nieuwe standaard te ontwikkelen om de biometrische gegevens van bestuurders te verzamelen tijdens het racen en zonder de veiligheidsbescherming te verminderen die wordt geboden door de kleding en cockpitveiligheidsuitrusting van de chauffeur.
Klik hier voor het officiële bericht van de FIA.