Download de KNAF app

Extra informatie Ouder-Kind licentie

De KNAF heeft zich afgelopen jaar aangesloten bij het Instituut Sport Rechtspraak. In het reglement van het ISR staat dat de wettelijk vertegenwoordiger aan moet kunnen tonen de vertegenwoordiger van de minderjarige sporter te zijn, en verbonden moet zijn met de sportbond. Dit is de reden dat de KNAF deze Ouder-Kind licentie invoert.

Bij een documentencontrole laat de rijder altijd zijn geldige rijderslicentie zien. Vanaf het nieuwe seizoen moet er naast de rijderslicentie een Ouder-Kind licentie worden getoond door een ouder, voogd of wettelijke vertegenwoordiger, als de rijder jonger is dan 18 jaar. Beide licenties moeten getoond kunnen worden, anders kan de rijder niet deelnemen aan de wedstrijd.

Indien een ouder of voogd niet aanwezig kan zijn bij een wedstrijd, dan is er de mogelijkheid om iemand anders voor die wedstrijd te machtigen. Ga naar "Licentie" en dan naar "Licentieformulieren" om het machtigingsformulier te downloaden.

De Ouder-Kind licentie kan worden aangevraagd op een KNAF licentiedag of via het aanvraagformulier. Ga naar "Licentie" en dan naar "Licentieformulieren" om het aanvraagformulier te downloaden.

De prijs van deze licentie is vastgesteld op € 25,-. Ouders die al in het bezit zijn van een geldige rijderslicentie kunnen de Ouder-Kind licentie gratis aanvragen.